Hronika

Stablo u Ilijašu oborilo dva radnika, jedan poginuo

Stablo u Ilijašu oborilo dva radnika, jedan poginuo
Foto: N.N. | Radnik Elektrodistribucije Sarajevo poginuo nakon pada stuba

SARAJEVO - Četrdesetogodišnji Semir Šabić, radnik "Elektrodistribucije" Sarajevo, poginuo je, a njegov radni kolega Adem Avdukić je teško povrijeđen u padu na zemlju tokom zatezanja žica na dalekovodu u Ilijašu, potvrdili su za "Nezavisne" policijski izvori.

Tragedija se, sudeći po prvim informacijama, dogodila jer je treći radnik, koji ne radi u njihovoj firmi, oborio drvo, koje je palo na žice, zbog čega je pukla betonska nogara koja nosi drveni elektrostub, nakon čega je stub pao zajedno s radnicima "Elektrodistribucije".

Policiju je juče, oko 13 sati, o ovoj nesreći, koja se desila na lokalitetu Vrutci, opština Ilijaš, obavijestio dispečer Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo.

Dolaskom na mjesto događaja policajci su zatekli dvojicu radnika "Elektrodistribucije" Sarajevo, Šabića i Avdukića, kao i radnike firme "Brković SM", koja je bila zadužena za prokres desetkilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići - Vrutci - Vukasovići.

"Radnici 'Elektrodistribucije' su, prema izjavi, španovali žice na dalekovodu. Oko 12.50 A.D., radnik firme 'Brković SM', oborio je stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda, zbog čega je pukla betonska nogara koja nosi drveni stub, nakon čega je stub pao zajedno s radnicima 'Elektrodistribucije' A.A. i S.Š.", kazali su iz sarajevske policije.

Od posljedica pada Avdukić je teško povrijeđen, dok je Šabić podlegao na licu mjesta.

Ko je kriv za tragediju, pitanje je na koje će odgovor dati istraga. Detaljno se provjerava šta se tu zapravo dogodilo, a o svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Tužilac je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem, zajedno s policajcima MUP-a Kantona Sarajevo i inspektorom zaštite na radu", kazali su iz sarajevske policije.

Tijelo pokojnog Šabića je vozilom preduzeća "Pokop" prevezeno u prosekturu Bare.

I tokom jučerašnjeg dana policija je uzimala izjave od ljudi čija bi svjedočenja mogla pomoći u istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije