Hronika

Radnik podlegao povredama

Radnik podlegao povredama
Radnik podlegao povredama

BANJALUKA - Boro Brkić (50), radnik firme sekundarnih sirovina "Prizma komerc" iz Banjaluke, koji je prije desetak dana zadobio teške opekotine kada se zapalio bager koji je pokušavao isjeći brenerom, izgubio je bitku za život.

On je u subotu oko 12 časova podlegao povredama na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra (KC) Banjaluka, potvrđeno nam je juče u toj zdravstvenoj ustanovi.

Iz KC-a podsjećaju da je pacijent primljen s opekotinama drugog i trećeg stepena, koje su zahvatile oko 70 odsto površine kože, nakon čega je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

Ovaj slučaj, koji je zaveden kao nezgoda na radu, policiji je prijavljen 26. maja oko 14.30 u mjestu Petoševci, kod Laktaša. "Nezavisne" saznaju da su iza Brkića ostala dvojica sinova, od kojih je jedan oženjen i ima kćerku, dok drugi studira.

"Žena ga je ostavila ima već dosta godina. On je, jadan, bio vrijedan, žrtvovao se za svoje sinove, ali vidite kako je završio. Ma, vjerujte, ponekad nije imao vremena ni unuku da vidi, koliko se trudio da zaradi koji dinar. Ovo je velika tragedija, jer je riječ o jako dobrom i požrtvovanom čovjeku", ispričao je jedan poznanik Brkićevih, koji nije želio da mu objavimo ime.

Bio je vrijedan radnik, žrtvovao se za svoje sinove, priča Brkićev poznanik

Nakon uviđaja, inspektori su utvrdili da je Brkić u vrijeme izbijanja požara brenerom sjekao bager koji je firma "Eurogradnja" još ranije odvojila za rashodovanje.

"Prilikom presjecanja metalnog dijela, on je oštetio hidraulično crijevo na bageru u kojem se nalazilo ulje. Nakon presijecanja crijeva, ulje je prsnulo i došlo je do požara. Vatra se brzo proširila i zahvatila Brkića, nanijevši mu teške opekotine", pojasnio je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Brzom reakcijom kolege Dragana Ajdera, ali i radnika "Eurogradnje" koji su radili s Brkićem u trenutku nezgode, njega su u rekordnom vremenu uspjeli ubaciti u Vrbas kako bi ugasili vatru, koja je zahvatila odjeću i tijelo nesrećnog radnika.

"Bio je prekriven vatrom i momak koji je bio s nama mu je dobacio da skoči u rijeku. Brkić ga je poslušao i onako sav u plamenu potrčao te skočio u vodu. Kada je izašao napolje, ostao sam zaprepašten. Njegova odjeća je bila spaljena i ostao je samo u gaćama, a koža je bukvalno visila s njega", ispričao je Ajder dan nakon nesreće.

Suzana Majstorović, vlasnica firme "Prizma komerc", u šoku je, posebno što je Brkić bio dugogodišnji radnik ove firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije