Hronika

Rat mesara u Istočnom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO - Miroslav Pajić (21) iz Istočnog Sarajeva uhapšen je juče zbog aktiviranja ručne bombe u mesnici "Gricko", u Lukavici, vlasništvo Vojislava Granića.

U eksploziji bombe nije bilo povrijeđenih, a u objektu je pričinjena materijalna šteta.

Nakon eksplozije policija je privela više osoba, među kojima i Miroslava Pajića, sina Slobodana Pajića, direktora mesne industrije "Pajić prom" u Istočnom Sarajevu. Granić je ranije radio u Pajićevoj mesnici. Iz policije navode da je konkurencija mogući motiv bacanja bombe. Miroslav Pajić je priznao ovo krivično djelo. Kako nam je rečeno u policiji, on je izjavio da je bombu bacio zbog svađe s Granićevim bratom Nedeljkom.

Vojislav Granić nam je u telefonskom razgovoru kazao da se njegov brat nikad nije svađao s Pajićem, te da su bili samo poznanici.

"Samo su se nekoliko puta pozdravili i to je sve. Ne znam koji je bio motiv tom mladiću. Možda je u pitanju konkurencija jer mi pružamo najpovoljnije usluge klijentima", kazao je Granić.

Na podu mesnice pronađena je i kašika ručne bombe, koja je poslana na vještačenje.

Policijskoj stanici Istočno Sarajevo eksplozija je prijavljena juče oko 2 sata. U mesnici "Gricko 1", koja se nalazi u Ulici Nikole Tesle, od gelera je oštećen stakleni portal kao i unutrašnjost objekta.

Granić kaže da je postavio najlone i da mesnica radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije