Hronika

Roditelji Nikole (21) iz Banjaluke: Podmetnuli su krivca za smrt našeg jedinca

Roditelji Nikole (21) iz Banjaluke: Podmetnuli su krivca za smrt našeg jedinca
Roditelji Nikole (21) iz Banjaluke: Podmetnuli su krivca za smrt našeg jedinca

BANJALUKA - Darko i Aleksandra Đurović iz Banjaluke, otac i majka tragično nastradalog Nikole (21), koji je podlegao u avgustu ove godine, tri dana nakon teške saobraćajne nesreće u banjalučkom naselju Rakovačke bare, tvrde da je za kobnu nesreću odgovorna druga osoba, a ne ona koju policija nastoji prikazati u službenim dokumentima.

Porodica Đurović je u pomenutoj nesreći izgubila sina jedinca, a život im se od tragičnog dana, kako kažu, pretvorio u borbu za istinu. Za "Nezavisne" su ispričali da postoji veliki broj naizgled sitnica koje bacaju potpuno drugačije svjetlo na čitavu nesreću.

Podsjetimo, luksuzni metalik sivi audi b8 21. avgusta ove godine u večernjim časovima jurio je više od 150 kilometara na čas i proletio na crveno svjetlo na raskrsnici. Nakon toga je bukvalno pokupio FIAT u kome je bio preminuli Đurović, a koji je automobilom prelazio raskrsnicu iz pravca Rakovačkih bara prema naselju Lazarevo.

Prema zapisniku koji je sačinjen nakon uviđaja, automobil je vozio Nenad Radinković (23), nezaposleni pekar iz Aleksića, kod Laktaša, koji je i pored teške nesreće i sudara sa dva automobila prošao sa lakšim povredama.

Nakon što je FIAT udario u bočnu vozačevu stranu, Radinković je pokupio i pješaka Borisa Klečinu (31) iz Banjaluke, koji je prelazio magistralni put istom putanjom kao i nastradali Đurović, i to na vidno obilježenom pješačkom prelazu. Nakon ovoga, FIAT se odbio na škoda fabiju, čiji je vozač čekao zeleno svjetlo na semaforu iz suprotnog pravca, odnosno od Banjaluke prema Laktašima.

U ovoj nesreći teške povrede je zadobio i Klečina, dok su lakše povrijeđene sestre Brankica (27) i Anđela (19) Bajčić iz Banjaluke, koje su bile u škodi, krivac nesreće Radinković, te maloljetni J.S. (17), koji je bio suvozač u audiju. Vladimir Todorinović (35) iz Banjaluke, vozač škode, takođe je lakše povrijeđen.

Roditelji pokojnog Đurovića ispričali su da je audi u rekordnom roku, i to za nepunih 10 dana, sklonjen sa parkinga Auto-moto saveza (AMS) RS, te da je u međuvremenu krivac, kako kažu, navodno, otišao van granica RS, tačnije u Francusku.

"Kada pogledate fotografije uništenog audija i vidite veću količinu krvi na vazdušnom jastuku vozača, pa to sve uporedite sa ogrebotinom na glavi koju je navodno u nesreći zadobio Nenad Radinković, dovoljno je da izrazite sumnju", ispričao je Darko Đurović.

U čitavom slučaju zanimljivo je i što većina banjalučkih advokata, kako tvrde Đurovići, nije željela da ih zastupa u ovom postupku, strahujući navodno za svoju bezbjednost, te što se iskazi učesnika u nesreći razlikuju u tužilaštvu i policiji. Zanimljivo je i što se u zvaničnom izvještaju nesreće navodi da je učestvovalo ukupno sedam osoba, dok je prema informaciji koju su mediji dobili nekoliko časova nakon iste bilo devet osoba.

"Kome je trebalo da moj sin tri dana nakon nesreće bude u komi u bolnici?! Zašto sa vazdušnog jastuka, na kome se jasno vide tragovi krvi, nije izuzet DNK, već je odmah vraćen, zašto, ako se zna da je nesreća bila teška i sa dosta povrijeđenih, tužilac nije izašao na lice mjesta", pitanja su na koja Đurovići do danas nisu dobili odgovor.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva dobili smo odgovor da je istraga u toku te da ne mogu davati informacije u vezi sa ovim slučajem, kao ni odgovor na pitanje da li je u istom izvršeno bilo kakvo DNK vještačenje. Da je protiv Nenada Radinkovića podnesen izvještaj zbog krivičnog djela izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom, potvrđeno je iz CJB Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije