Hronika

SIPA zaplijenila 1.800 kilograma duvana

SIPA zaplijenila 1.800 kilograma duvana
SIPA zaplijenila 1.800 kilograma duvana

ŠAMAC - Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresima na tri lokacije na području Obudovca, u opštini Šamac, pronašli su i oduzeli veću količinu ilegalnog duvana.

Pripadnici SIPA pretresli su stambene i pomoćne prostorije i pokretne stvari lica osumnjičenih za nezakonitu trgovinu, preradu i distribuciju duvana i duvanskih proizvoda. 

Iz SIPA je saopšteno da je prilikom pretresa pronađeno i privremeno oduzeto 320 kilograma sječenog duvana, 320 kilograma fabrički obrađenog duvana, 980 kilograma duvana u listu, 180 kilograma korijena duvana, tri mašine za rezanje duvana, tri telefona i SIM kartice koje su koristili osumnjičeni. 

Osumnjičenim licima stavlja se na teret da su se 2015, 2016. i 2017. godine bavili nezakonitom trgovinom, preradom i distribucijom duvana i duvanskih proizvoda tako što su nabavljali duvan u listu, zatim ga rezali i nezakonito stavljali u promet suprotno Zakonu o duvanu BiH, bez obilježavanja akciznim markicama i bez plaćanja akcize na duvan. 

Oduzeti predmeti poslužiće kao dokaz u dokumentovanju krivičnih djela za koja se terete osumnjičeni. 

Pretresi su izvršeni u okviru akcije "List 3" u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i uz pomoć policijskih sužbenika MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije