Hronika

Sahrana generala Kovača u četvrtak

 Sahrana generala Kovača u četvrtak
Sahrana generala Kovača u četvrtak

TREBINJE - General Vojske Republike Srpske Bogdan Kovač biće sahranjen u četvrtak, 15. maja, na porodičnom groblju u Grmljanima u Popovom Polju kod Trebinja.

Sahrana će biti održana u 15.00 časova, a komemorativna sjednica istog dana pd  11.00 do 12.00 časova u prostorijama gradske administracije Trebinje.

General Kovač preminuo je juče nakon duže bolesti  u Beogradu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog generala Vojske Republike Srpske Bogdana Kovača.

"General Kovač ostaće u trajnom sjećanju kao hrabar oficir i patriota, koji je svojim vojničkim znanjem i sposobnošću ostavio neizbrisiv trag u narodu i Vojsci Srpske. Upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu predsjednika Dodika.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici preminulog generala Vojske Republike Srpske Bogdana Kovača, ističući da će general ostati upamćen kao izuzetan čovjek.

"General Bogdan Kovač ostaće upamćen kao hrabar i častan general koji je svojim angažovanjem u Vojsci Republike Srpske, na mjestu komandanta Hercegovačkog korpusa dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Republike Srpske", navodi se u telegramu premijera Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je sa žalošću primila vijest o smrti generala Kovača, te je najdublje saučešće porodici Kovač izrazila u ime Vlade i u svoje lično ime, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Kovač je rođen 1950. godine. Gimnaziju je završio u  Trebinju, a Vojnu akademiju u Beogradu. Bio je bio komandant Trebinjske brigade i 7. korpusa Vojske Repeblike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije