Hronika

Satima vadili tijela iz golfa smrti

Satima vadili tijela iz golfa smrti
Satima vadili tijela iz golfa smrti

LOZNICA - Golf je samo skrenuo iz svoje trake i direktno udario u kamion. Začuo se strašan prasak. Uništeni automobil je od siline udara sletio s puta, a šleperu je skašena kabina.

Ovim riječima očevici opisuju užasnu tragediju kod Loznice, gdje su preksinoć u sudaru s kamionom, u golfu bh. tablica, izginuli vozač i troje putnika, uključujući i djevojčicu.

Poginuli su vozač Radivoje Đokanović (55), njegova supruga Nada (51) i njihov sin Petar, te unuka Jelena Stanojević, a čija je majka Olivera Stanojević (21) teško povrijeđena i u životnoj je opasnosti. Svi su iz BiH.

Nesreća se dogodila nedaleko od graničnog prelaza Trbušnica, a potom su dvije vatrogasne ekipe više od dva sata pokušavale da izvuku tijela.

Stradali u golfu su se, po nezvaničnim podacima, vraćali sa svadbe, a inače su iz Srebrenice.

Do nesreće je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, došlo na ravnom dijelu puta kada je golf, koji je iz pravca Loznice išao prema Malom Zvorniku, podletio pod kamion iz suprotnog smjera. Kamiondžija je takođe iz BiH, i navodno je priveden.

Očevici tvrde da je golf odjednom direktno udario u kamion, a uslijedio je jeziv prasak. Pozvana je i Hitna pomoć, a oni koji su potom tuda naišli putnicima u golfu nisu mogli pomoći pošto ih je olupina prikliještila.

Očevici kažu da su teško podnijeli prizor koji su vidjeli.

"Tek su vatrogasci mogli da izvade povrijeđenu ženu i tijela nesrećnika", rekao je jedan od očevidaca.

Ljekari iz Urgentnog centra u Loznici kažu da je povrijeđena žena u jako teškom stanju.

"Pacijentkinja rođena 1995. godine je dovezena u jako teškom stanju. Prebačena je u Jedinicu intenzivne njege Opšte bolnice, gdje je urađena reanimacija. Potom je prebačena u Urgentni centar u Beogradu", rekli su loznički ljekari.

Policija je poslije nesreće zatvorila saobraćaj na tri sata, pa su vozila preusmjeravana na alternativne pravce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije