Hronika

Sletio automobilom u Vrbanju i poginuo

Sletio automobilom u Vrbanju i poginuo
Sletio automobilom u Vrbanju i poginuo

BANJALUKA - Ognjen Lazendić (23) iz Banjaluke poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći danas na magistralnom putu Banjaluka - Kotor Varoš, u mjestu Gornji Babići.

Do nesreće, koja se dogodila oko 8.45, došlo je kada je Lazendić, vozeći polo izgubio kontrolu nad volanom i sletio u provaliju.

"Išao je iz pravca Banjaluke i vjerovatno zbog neprilagođene brzine uslovima na putu proklizao, sletio u provaliju, a potom je vozilo završilo u rijeci Vrbanji", kazao je naš izvor blizak istrazi.

Ronilački tim Specijalne jedinice policije MUP-a RS izvukao je tijelo nastradalog Lazendića iz rijeke Vrbanje, a tačan uzrok nesreće danas nije bio poznat, odnosno nije se znalo da li je mladić preminuo od povreda zadobijenih u nesreći ili se utopio.

Sa Lazendićem u vozilu nalazio se još jedan mlađi muškarac, čiji identitet nismo uspjeli saznati do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", a koji se uspio spasiti. On je doživio jak šok, te je vozilom Hitne pomoći prebačen u Univerzitetsku bolnicu Klinički centar (UB KC) Banjaluka.

Prema riječima mještana Gornjih Babića, suvozača je spasio Branislav M. iz Čelinca.

"On je krenuo na pričest sa suprugom i u vožnji su ugledali neki auto u vodi. Branislav je odmah izašao, spustio se u rijeku i pokušao pomoći. Uspio je spasiti suvozača, ali ne i mladića za volanom", kažu mještani.

Kako nezvanično saznajemo, otac poginulog Lazendića doživio je šok kada je čuo za ovu vijest, zbog čega je nakon intervencije Hitne pomoći prebačen na Psihijatriju u Banjaluci.

"Policija je pokušala utvrditi identitet mladića na osnovu registarskih tablica. Provjerama došli su do njegovog oca, jer se na njemu vodio auto. Kada su mu saopštili šta se desilo, čovjeku je pozlilo", kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, Lazendić je radio kao medicinski tehničar u UB KC-u, a u subotu uveče su sa radnim kolegama proslavljali Novu godinu.

"Lazendić je živio u centru Banjaluke i najvjerovatnije da je juče krenuo u Kotor Varoš da odveze prijatelja koji je bio sa njim u vozilu u trenutku nesreće", rekao je naš izvor, dodajući da je mladiću prije šest godina umrla majka pa je živio sa ocem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije