Hronika

Službenici UIO BiH oduzeli robu u vrijednosti od 43.000 KM

Službenici UIO BiH oduzeli robu u vrijednosti od 43.000 KM
Službenici UIO BiH oduzeli robu u vrijednosti od 43.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, prilikom pojačane kontrole robnog i putničkog prometa na graničnim prelazima Šamac i Orašje, kao i na području opštine Gradačac, oduzeli su raznu tehničku i tekstilnu robu u vrijednosti 43.000 KM.

Riječ je o tehničkoj robi /alat, bijela tehnika, muzička oprema i slično/, kao i tekstilnoj i sportskoj opremi u vrijednosti 10.000 KM, koja je privremeno oduzeta, saopšteno je iz UIO.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Srbije, službenici su prilikom provjere porijekla robe na području opštine Gradačac otkrili i privremeno oduzeli robu stranog porijekla, a riječ je o 700 pari patika ukupne vrijednosti 33.000 KM.

Protiv počinioca ovih nezakonitosti, u skladu sa Zakonom o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Robu bez prateće dokumentacije otkrila su ovlaštena službena lica iz Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla uz pomoć specijalističke opreme za pregled vozila, donirane od Vlade SAD putem programa "EXBS".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije