Hronika

Strava u Banjaluci: Ubacio bombu u autobus pun putnika, vozač poginuo

Strava u Banjaluci: Ubacio bombu u autobus pun putnika, vozač poginuo
Strava u Banjaluci: Ubacio bombu u autobus pun putnika, vozač poginuo

BANJALUKA – Za sada nepoznati napadač ubacio je bombu u gradski autobus u Banjaluci na stanici kod Poljoprivredne škole. Autobus je bio pun putnika a od eksplozije je stradao vozač.

Nakon napada nepoznato lice koje je bacilo bombu, a koga svjedoci ovog napada opisuju kao mladića obučenog u crno, je pobjeglo u nepoznatom pravcu.

15. 33 – Mještani banjalučkog naselja Lazarevo ispričali su da je osumnjičeni ubica često vozio gradskim prevozom. Kažu, uglavnom je u autobusu sjedao pored nekih djevojaka.

15.26 - Banjalučani čiji su inicijali P.G i J.L. lakše su povrijeđeni u današnjoj eksploziji na autobuskom stajalištu u Ulici knjaza Miloša kod Poljoprivredne škole u Banjaluci.

Dežurni ljekar u Prijemno hiruškoj ambulanti Kliničkog centra Banjaluka Vladimir Keča izjavio je Srni da je lice čiji su inicijali P.G. zadobilo povrede glave, te da je nakon zdravstvenog zbrinjavanja pušteno na kućno liječenje.

Lice čiji su inicijali J.L. zadobilo je zvučnu traumu, nakon čega je zdravstveno zbrinuto i pušteno na kućno liječenje, rekao je doktor Klinike za bolesti uha, grla i nosa u Kliničkom centru Banjaluka Predrag Špirić.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka održaće danas u 16.00 časova konferenciju za novinare u vezi sa ovim slučajem.

Vozač gradskog autobusa poginuo je danas, a nekoliko putnika je povrijeđeno kada je nepoznati napadač ubacio bombu u autobus.

13: 45. - Šoja: Nije riječ o terorističkom napadu

Eksplozija bombe u autobusu "Autoprevoza" u Banjaluci, u kojoj je danas poginuo vozač, ne predstavlja teroristički napad, rekla je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja.

Ona je novinarima potvrdila da je od eksplozije bombe, koju je nepoznato lice ubacilo u autobus, lakše povrijeđen učenik Poljoprivredne škole, koji se nalazio na autobuskom stajalištu.

"Nakon ukazane ljekarske pomoći u službi Hitne pomoći, učenik je pušten kući", navela je ona.

Vozač autobusa podlegao je povredama koje je zadobio od eksplozije bombe, koju je nepoznato lice ubacilo danas oko 11.00 časova u autobus "Autoprevoza" u Banjaluci.Ekipa Hitne pomoći konstatovala je da je vozač preminuo od posljedica ranjavanja.

12. 43. - Gradom se čuju sirene vozila policije i hitne pomoći a naselje u kojem se napad dogodio je blokirano.

12. 41. - "Sve se dešavalo jako brzo, čuo sam udarac i eksploziju, a zatim vriske", kazao je za jedan od izbezumljenih putnika napadnutog autobusa.

Prema riječima očevidaca, kada je vozač otvorio vrata autobusa da primi putnike, napadač je ušao prišao mu i bacio bombu.

12.40. - Kako se saznaje, u trenutku napada u autobusu je bilo blizu 30 ljudi

Porodica poginulog vozača došla je na mjesto događaja. Njegovo tijelo se još nalazi u autobusu, a forenzičari obavljaju uviđaj u saradnji sa policijskim istražiteljima.

12: 35  -  Dva putnika autobusa  lakše povrijeđena

Generalni direktor banjalučkog "Autoprevoza" Dejan Mijić izjavio je da su, osim vozača ovog preduzeća sa inicijalima B.T. koji je poginuo, u eksploziji bombe dva putnika lakše povrijeđena.

On je rekao novinarima da je autobus u kojem je poginuo vozač saobraćao na liniji Banjaluka - Trn, linija broj dva.

Mijić je naveo da je poginuli vozač bio izuzetno poštovan u "Autoprevozu", te da je današnja tragedija potresla kompletno preduzeće.

Portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka Marija Markanović izjavila je Srni da je zbog ovog događaja blokiran saobraćaj u ulicama Knjaza Miloša, Ivana Gorana Kovačića i Prote Nikole Kostića, te da su u funkciji alternativnim pravcima.

12: 30:  - Drugo povrijeđeno lice u bombaškom napadu na autobus prevezeno je na odjeljenje Otorinolaringologije (ORL) u Kliničkom centru Banja Luka. U toku je ljekarska obrada. Kako saznajemo u pitanju su lakše tjelesne povrede, javlja ATV..

Vozač autobusa podlegao je povredama koje je zadobio od eksplozije bombe, koju je nepoznato lice ubacilo danas u autobus "Autoprevoza" u Banjaluci, javlja dopisnik Srne sa lica mjesta.

Ekipa Hitne pomoći konstatovala je da je vozač preminuo od posljedica ranjavanja.

Osim mnogobrojnih inspektora CJB Banjaluka, na licu mjesta nalazi se i načelnik Centra Mladen Marić sa najbližim saradnicima.

Očekuje se da će više detalja o ovom slučaju policija saopštiti u toku dana.

Nepoznati počinilac danas je, nešto prije 11.00 časova, na autobuskom stajalištu u Ulici knjaza Miloša u Banjaluci u autobus "Autoprevoza" ubacio ručnu bombu, od čije eksplozije je vozač autobusa zadobio povrede opasne po život.

Bombaš je navodno pobjegao u pravcu tržnog centra "Tempo" i je u toku potraga za njim.

Od putnika i građana na autobuskom stajalištu niko nije povrijeđen.

Kako se nezvanično saznajeme, od eksplozije bombe u autobusu gradskog prevoza poginuo je 55- godišnji vozač autobusa, Boro Topić.

Policija za sada sumnja na jedno lice koje je ranije bilo u sukobu sa poginulim vozačem ali nema nikakve potvrde da je baš to lice bacilo bombu.

Uviđaj je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije