Hronika

Sudar pet vozila kod Travnika, četvero povrijeđenih

Sudar pet vozila kod Travnika, četvero povrijeđenih
Sudar pet vozila kod Travnika, četvero povrijeđenih

TRAVNIK - Četiri osobe su povrijeđene u sudaru u kojem je učestvovalo čak pet vozila, koji se dogodio oko 10 sati u mjestu Paklarevo, na magistralnom putu M-5 Travnik - Turbe.

Kako je za Faktor kazao portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan, u nesreći je učestvovao kamion iveco, te četiri putnička automobila i to porshe, opel, hyundai i ford.

Među povrijeđenim osobama je i vozač porschea, njemačkih registarskih oznaka, koji je jedan od učesnika promotivne vožnje Porsche Driving koja se održava na relaciji Travnik - Jajce.

- Do nesreće je došlo kada se vozač teretnog vozila mimoilazio s porscheom. Kamion je prešao u suprotnu traku i udario u jedno od vozila koja su bila u koloni. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta, a stepen povreda povrijeđenih još nije poznat - kazao je Prohan.

Policijski uviđaj je u toku, a saobraćaj u pravcu Jajca u potpunosti je zaustavljen, dok se jednim dijelom u mjestu Putićevo usmjerava preko Rostova prema Busovači.

Prema nezvaničnim informacijama, vozaču kamiona je prilikom prolaska kolone od 20-tak skupocjenih porshea, na trenutak popustila pažnja jer se zagledao u automobile koji su prolazili, zbog čega je prešao u suprotnu traku.

(faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije