Hronika

Sudjenje Lukaču odgođeno zbog hitnog zadatka

Sudjenje Lukaču odgođeno zbog hitnog zadatka
Sudjenje Lukaču odgođeno zbog hitnog zadatka

BANJALUKA - Jovan Čizmović, advokat Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, optuženog za nanošenje lakih povreda Dejanu Spasojeviću, rekao je da njegov branjenik nije mogao prisustvovati današnjem suđenju jer je na hitnom zadatku.

Zbog toga je Radmila Medaković, sudija Osnovnog suda Banjaluka, glavni pretres odgodila za 21. februar, a od Čizmovića je zatražila da u roku od osam dana obavijesti Sud o preciznim razlozima nedolaska Lukača.

Prethodno je Čizmović rekao da je Lukač nedostupan na mobilni telefon i da ga je osoba iz njegove pratnje obavijestila da je ministar na hitnom i neodložnom zadatku, te zamolio da se, s obzirom na Lukačevu prirodu posla, to prihvati kao opravdan razlog izostanka.

Negodovao je Dušan Tomić, Spasojevićev advokat, koji tvrdi da ovakvo opravdanje nije prihvatljivo.

"Čudno je i to što Lukačeva supruga Marijana, koja je svjedok u postupku, nije primila poziv za suđenje kad oni žive zajedno", ističe Tomić.

Tomić nije bio za to da novinarima izjavu da i njegov klijent Spasojević, optužen za ugrožavanje sigurnosti.

Lukač je, podsjetimo, ranije naveo da je, zapravo 20. avgusta 2013. godine, kada se dogodio incident koji je predmet suđenja, sprečavao Spasojevića u namjeri da povrijedi njegovu suprugu, komšinicu sa bebom u naručju, te mališane koji su se igrali u blizini ministrove kuće.

Kako je Lukač tvrdio, otvorenim dlanom odgurnuo je Spasojevića s ciljem da ga spriječi u očitoj namjeri da ih povrijedi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije