Hronika

Suđenje specijalcima: Zatraženo izuzeće sudskog vijeća

Suđenje specijalcima: Zatraženo izuzeće sudskog vijeća
Suđenje specijalcima: Zatraženo izuzeće sudskog vijeća

BANJALUKA - Advokati Olega Bande (31), suvlasnika auto-kuće "Kvatro", te suspendovanih specijalaca Vladana Malića (33) i Gorana Paraša (28), a koji su optuženi za pljačku 617.000 maraka, zatražili su izuzeće Sudskog vijeća Okružnog suda Banjaluka, na čelu sa predsjednicom Olgom Pantić.

Time je na suđenju za "razbojništvo vijeka", kako su mnogi nazvali ovaj proces, došlo do novog obrta.

Iako advokatice Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević nisu obrazložile razlog zbog kojeg žele da nove sudije sjednu ispred njihovih branjenika, saznajemo da su one nezadovoljne jer, uz ostalo, nisu izneseni razlozi zbog kojih je odbijen sporazum o priznanju krivice koji su optuženi potpisali.

Takođe nezvanično, one sumnjaju i u pristrasnost suda.

Tokom današnjeg suđenja, atmosfera je bila poprilično napeta, pa tako advokaticama nije data ni riječ, iako su je tražile. Prethodno je Pantićeva saopštila da je četvrti optuženi, Aleksandar Popović (30), takođe bivši specijalac, otkazao punomoć Ivanovićevoj i Joviševićevoj, te da će ga u nastavku procesa braniti advokat Aleksandra Metlić.

Suđenje je, na kraju, prekinula i najavila da će naknadno biti donesena odluka o zahtjevu da sadašnje sudsko vijeće bude izuzeto iz procesa.

Na sudu se danas pojavio i svjedok Radomir Predojević, koji nije ispitan, baš kao ni prošli put, kada su Tužilaštvo i odbrana dobili odbijenicu Suda na sporazum o priznanju krivice koji su optuženi potpisali.

Po tom sporazumu, Malić je pristao na osam, Paraš i Popović na po šest, a Banda na pet godina zatvora. Oni su optuženi za pljačku novca UniCredit banke, počinjenu 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka - Gradiška.

Ranije su zbog te pljačke, nakon priznanja krivice, osuđena dvojica suspendovanih specijalaca, te radnik preduzeća "Sector Security".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije