Hronika

Šumar oštetio "Šume RS" za 88.000 KM

Šumar oštetio "Šume RS" za 88.000 KM
Šumar oštetio "Šume RS" za 88.000 KM

DOBOJ - Policija sumnjiči lugara Bratislava Sarafijanovića da je nesavjesnim radom u službi svoje preduzeće "Šume Republike Srpske" oštetio za oko 88.000 KM.

Naime, kako je saopšteno iz dobojskog CJB-a, navodeći njegove inicijale, na teret mu se stavlja da je 2014. godine u lugarskom rejonu Duga njiva dva puta propustio da evidentira bespravno posječenu šumu.

Prvi put je zatekao 232,52 metra posječenog drveta, vrijednih oko 48.000 maraka, koje je evidentirao u službenoj evidenciji, ali u skladu sa svojim ovlaštenjima nije transportovao na lokaciju predviđenu za čuvanje oduzetih drvnih sortimenata, nije ih obezbijedio od krađe, niti je nelegalnu sječu prijavio nadležnima.  Identičan propust napravio je u zaseoku Skipovac, gdje je propustio da evidentira i prijavi 460,96 kubnih metara drveta, vrijednih oko 40.000 maraka.

"Navedno krivično djelo rasvijetljeno je nakon izvršene kontrole od nadležnog Šumskog gazdinstva 'Doboj' i Republičke šumarske inspekcije", rečeno je u CJB Doboj.

Dodali su da je izvještaj o krivičnom djelu poslat Okružnom tužilaštvu u tom gradu.  Kada su šumske krađe u pitanju, prema podacima CJB Doboj, tokom tri mjeseca ove godine oduzeto je ukupno 548,89 kubnih metara drveta, a materijalna šteta nastala krađom iznosi oko 57.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije