Hronika

Supružnici uhvaćeni u zalijevanju indijske konoplje

Supružnici uhvaćeni u zalijevanju indijske konoplje
Foto: Policijska uprava Doboj | Supružnici uhvaćeni u zalijevanju indijske konoplje

VUKOSAVLJE - Pripadnici Policijske stanice Modriča juče su pronašli zasad na kojem je bilo uzgojeno šest stabljika indijske konoplje, visine od 90 do 110 cm, potvrđeno je "Nezavinim" iz policije.

U sklopu akcije "Plantaža 2017", policajci su, obilazeći mjesta pogodna za uzgoj indijske konoplje, u šumarku na obali rijeke Bosne, u mjestu Modrički Lug, opština Vukosavlje, zatekli supružnike S.B. i N.B. iz Odžaka, FBiH, a koji su konoplju zalijevali.

"Sa njima u društvu bio je i njihov sedamnaestogodišnji rođak. Na licu mjesta zatečene su i oduzete plastične kante za vodu i jedno pakovanje umjetnog đubriva (70 kg)", saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Foto: Policijska uprava Doboj
Foto: Policijska uprava Doboj

Oduzete stabljike indijske konoplje biće proslijeđene na vještačenje. Nad S.B. i N.B. je izvršena kriminalistička obrada. Maloljetnik je saslušan u prisustvu socijalnog radnika, a u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnim licima u krivičnom postupku.

Po dokumentovanju, protiv bračnog para će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti podnesen izvještaj o neovlaštenoj proizvodnji i prometa droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije