Hronika

Sutkinja se 23. februara izjašnjava o krivici

Sutkinja se 23. februara izjašnjava o krivici
Sutkinja se 23. februara izjašnjava o krivici

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Dragice Miletić, sutkinje Suda BiH, koja je tereti za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja.

"Optužena bi 23. februara trebalo da se izjasni o krivici", kazala je danas Amra Hodžić, glasnogovornica Opštinskog suda u Sarajevu.

Tužilaštvo BiH je krajem decembra podiglo optužnicu protiv Miletićeve, prema kojoj je ona zloupotrijebila položaj dok je bila pravobranilac BiH. Optužnica je na potvrđivanje proslijeđena Sudu BiH, gdje su odlučili da se ne bave predmetom koji se tiče njihove sutkinje i predmet ustupili sarajevskom Opštinskom sudu.

Iz Ureda disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) potvrdili su da su, po službenoj dužnosti, nakon podizanja optužnice protiv sutkinje Miletić otvorili istragu kako bi utvrdili da li u ovom slučaju ima i njene disciplinske odgovornosti.

Miletićeva je optužena da je, dok je bila pravobranilac BiH, zloupotrijebila položaj jer je za četiri godine za putne troškove uzela oko 1.700 KM iako je službeni auto imala na raspolaganju 24 sata dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije