Hronika

Taksista koji je zapalio stan još u bijegu

Taksista koji je zapalio stan još u bijegu
Taksista koji je zapalio stan još u bijegu

SARAJEVO - Besim Hasečić, sarajevski taksista, koji je u četvrtak u potpunosti spalio svoj stan u sarajevskom naselju Čengić vila, još je u bijegu.

Njega je, kako nam pričaju njegove kolege taksisti, posljednji put vidjela komšinica koja živi u stanu ispod njegovog i ona je njegovim prijateljima rekla da je nakon eksplozije istrčao iz zgrade.

"Od tada se ne javlja na telefon nikome", kažu njegove kolege.

Očevici koji su u četvrtak vidjeli  požar u zgradi u kojoj živi Hasečić kažu da je vlasnik stana aktivirao eksplozivnu napravu nakon čega se razbuktao požar.

Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih.

Hasečić je, otkako mu je umrla majka, živio sam. Kako su nam njegove kolege taksisti rekli, bio je dužan banci, a stan mu je bio pod hipotekom.

"Nemamo nikakvih novih informacija", rekao je Enver Suljagić, predsjednik Udruženja "Sarajevo taksi", čiji je Hasečić član.

Međutim, mediji pišu da neki od Hasečićevih komšija tvrde da su imali problema s njim, da je često intervenisala policija jer je remetio javni red i mir puštajući glasnu muziku u zgradi.

U zgradi u kojoj je u četvrtak došlo do požara ni u petak nije bilo struje

Od eksplozije i požara oštećeni su i stanovi iznad, preko puta i ispod Hasečićevog stana. Oštećeno je i stubište, ali su stakla prozora već počeli mijenjati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije