Hronika

Tešanj: Muškarac poginuo u sudaru osam automobila

Tešanj: Muškarac poginuo u sudaru osam automobila
Tešanj: Muškarac poginuo u sudaru osam automobila

USORA - Dvadesetpetogodišnji vozač audija A.S. iz Maglaja poginuo je u mjestu Žabljak, opština Usora, u saobraćajnoj nesreći u kojoj je, pored njegovog, učestvovalo još sedam vozila.

Prema podacima iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), ova tragedija na magistralnom putu Doboj - Teslić dogodila se juče, sat nakon ponoći.

"Došlo je do sudara audija i pola, a potom i oštećenja još šest vozila. U toj nesreći lakše je povrijeđen suvozač u audiju, koji inače ima hrvatske registarske oznake, a kojim je upravljao A.S.", kazali su u kantonalnom MUP-u.

Pretpostavlja se da je uzrok ove nesreće brzina neprilagođena uslovima na putu, ali će ipak sve biti jasnije nakon istrage, koja je počela nakon obavljenog uviđaja, a koji su izvršili pripadnici Policijske stanice Usora.

Dok su policajci obavljali svoj dio posla, saobraćaj na toj lokaciji bio je otežan.

Samo pola sata kasnije, odnosno u 1.30, do sudara je došlo i na magistralnom putu Tuzla - Orašje, u Špionici, kod Srebrenika, a povrijeđene su dvije osobe.

Učestvovala su dva pežoa, koje su vozili M.G. (23) iz Špionice, te E.Š. (31) iz Živinica, a povrede je zadobio M.G., te suvozač u drugom vozilu, E.S. iz Živinica.

Nakon ukazane prve pomoći u Hitnoj službi Doma zdravlja Srebrenik, povrijeđeni su prevezeni na Univerzitetski klinički centar Tuzla.

"Na oba vozila pričinjena je veća materijalna šteta. Uviđaj na mjestu događaja obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Srebrenik", kazali su iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, proteklog vikenda dogodila se još jedna stravična nesreća, a tokođe je riječ u sudaru, i to na putu Donji Vakuf - Bugojno, gdje je život izgubio muškarac čije ime nije saopšteno.

On se vozio u fordu, koji se sudario sa audijem, i to u subotu oko 18.30, na lokalitetu Miličevića kuća, kod Donjeg Vakufa.

"U toj nesreći povrijeđeni su H.N. iz Jajca i S.M. iz Donjeg Vakufa", rekao je Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije