Hronika

Tešić: Policija nije izvršila pretres sale SO Sokolac

ISTOČNO SARAJEVO - Policija na Sokocu nije izvršila kontradiverzioni pregled prostorija, niti pregled lica pred početak jučerašnje sjednice Skupštine opštine (SO) Sokolac, jer nisu bili ispunjeni zakonski uslovi za to, potvrdila je Danka Tešić, portparol Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Tešićeva je istakla da je Policijska stanica Sokolac juče zaprimila dopis Opštinskog odbora SDS-a kojim se traži pregled sale SO, kao i pretres lica koja će se nalaziti u njoj.

Tešićeva je naglasila da je utvrđeno da se unutrašnjost objekta nalazi pod video-nadzorom i da nema indicija koje bi ukazivale na bilo kakav oblik ugrožavanja bezbjednog odvijanja sjednice SO Sokolac, koja je protekla bez incidenata.

"Postupajući po navedenom zahtjevu, policijski službenici Policijske stanice Sokolac izvršili su operativne provjere kojima je utvrđeno da nisu ispunjeni zakonski uslovi za pretresanje lica, niti za vršenje kontradiverzionog pregleda sale Skupštine opštine", pojasnila je Tešićeva, demantujući pisanje medija da je policija izvršila KDZ pregled i pretres lica koja su prisustvovala sjednici SO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije