Hronika

Tetka djevojčice prijavila pedofila

Tetka djevojčice prijavila pedofila
Tetka djevojčice prijavila pedofila

BANJALUKA - Tetka šesnaestogodišnje A.B. prijavila je Centru za socijalni rad Banjaluka osumnjičenog Željka Blagojevića (45) iz Priječana, kod Banjaluke, da je pune četiri godine polno zlostavljao njenu nećakinju.

Nakon prijave, policija je u rekordnom vremenu uhapsila osumnjičenog, a tokom istrage i utvrdila da je maloljetna djevojčica četiri godine morala trpjeti iživljavanje osumnjičenog, koji se nakon hapšenja branio da nema veze sa krivičnim djelom.

Blagojević je tako u više navrata tokom četiri godine polno zlostavljao djevojčicu A.B. i zadovoljavao se u njenom prisustvu.

Dragan Aćić, sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda, odredio je juče mjesec dana pritvora za Blagojevića i to zbog bojazni da će uticati na svjedoke i ometati dalju istragu.

Pritvor osumnjičenom određen je i zbog toga što se za krivično djelo polnog nasilja nad djetetom može izreći kazna od deset i više godina robije, te zbog bojazni da će puštanje na slobodu osumnjičenog pedofila uznemiriti javnost.

Zlostavljanje maloljetne A.B. trajalo je od 2007. do prošle godine.

"Blagojević je maloljetnoj djevojčici zavlačio ruke u gaćice, dodirivao je po intimnim dijelovima tijela, a sve kako bi se seksualno zadovoljio. Dosadašnja istraga je pokazala da nije bilo seksualnog odnosa između Blagojevića i žrtve, no čitav slučaj je označen kao polno nasilje nad djetetom", pojasnio je izvor blizak istrazi.

Blagojević se, kako saznajemo, tokom saslušanja u policiji branio da nije zlostavljao A.B.

"Osumnjičeni je u svojoj izjavi naveo da je u kritično vrijeme, odnosno od 2007. godine do 2011. godine, radio u Azerbejdžanu, te da je rijetko navraćao u Banjaluku. Istraga se nastavlja i u narednom periodu, kada se očekuje konačno kompletiranje predmeta i podizanje optužnice", zaključio je izvor "Nezavisnih".

Posljednji slučaj polnog nasilja nad djetetom u Banjaluci prijavljen je krajem januara ove godine, a osumnjičeni Dragan Sandić iz Banjaluke terećen je za polno nasilje nad 15-godišnjakinjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije