Hronika

Tijela mladića pronašli u šipražju

Tijela mladića pronašli u šipražju
Tijela mladića pronašli u šipražju

VLASENICA - Dragoslav Savić (20) i Siniša Cvetinović (18), obojica iz Milića, poginuli su jutros kada je golf, kojim je upravljao dvadesetogodišnjak, sletio u mjestu Tabani, kod Vlasenice.

Nakon ove stravične saobraćajne nesreće, koja je šokirala Milićane, a dogodila se sat nakon ponoći na magistralnom putu Vlasenica - Milići, očevici su ispričali da su tijela obojice mladića zatekli izvan vozila, u obližnjem šipražju.

Mjesto na kojem su Savić i Cvetinović sletjeli zaštićeno je branicima kako vozila ne bi upadala u provaliju pored saobraćajnice, ali im, nažalost, ni ova prepreka nije spasila živote.

Naime, golf je prvo udario u branike, potom je oko 20 metara išao po njima, a zatim preko njih izletio.

Biljana Petrović, tužulac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područno odjeljenje Vlasenica, potvrdila je da se nesreća dogodila usljed slijetanja golfa, kojim je upravljao Savić, te da su mladići od siline udara na mjestu bili mrtvi.

"Obavljen je uviđaj, te izdata naredba o obdukciji nad tijelima nastradalih, a preduzimaju se i ostale radnje s ciljem utvrđivanja okolnosti pod kojima se dogodila ova teška saobraćajna nesreća", navela je Popovićeva.

Ova žalosna vijest jedina je tema u Milićima, čiji stanovnici, shrvani bolom, oplakuju svoju dvojicu mladih sugrađana. U ovom gradu u kafićima i restoranima danas nije puštana muzika.

Živojin Jurošević, načelnik opštine Milići, u znak žalosti za poginulim mladićima za danas je u ovoj lokalnoj zajednici proglasio dan žalosti.

Kako se saznaje u Milićima, Cvetinović je ove godine završio srednju školu i nedavno je proslavio maturu.

Njegov dvije godine stariji sugrađanin nedavno je dobio posao u lokalnoj robnoj kući, čije je renoviranje čekao kako bi počeo da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije