Hronika

Troje mladih mrtvo u stravičnom sudaru

Troje mladih mrtvo u stravičnom sudaru
Troje mladih mrtvo u stravičnom sudaru

LJUBUŠKI - Mirko Primorac (23), Andrea Pavlović (20) iz Donjih Radišića, kod Ljubuškog, i učiteljica Ana Marija Gadže (31) iz Grabovnika, kod Ljubuškog, poginuli su u teškoj nesreći u subotu uveče u mjestu Proboj na magistralnom putu Grude - Čapljina.

U istoj nesreći lakše je povrijeđena šestogodišnja kćerka nastradale Gadžeove.

Prema informacijama dobijenim iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), u subotu oko 19.20, nastradali Primorac vozio je motor suzuki na kojem je kao suvozač bila Pavlovićeva, dok je nastradala Ana Marija Gadže bila za volanom pasata u kojem je na zadnjem sjedištu bila njena šestogodišnja kćerka.

Pasat i suzuki kretali su se u istom smjeru od Ljubuškog prema mjestu Vitina.

Iz policije navode da će tačni uzroci nesreće biti poznati nakon detaljne istrage, odnosno vještačenja vozila te obdukcije nastradalih.

Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila u trenutku kada je Ana Marija Gadže skretala pasatom sa magistralnog puta na lokalni put prema selu Otok.

Iako je Pavlovićeva nakon nesreće davala znakove života, preminula je u bolnici u Ljubuškom

U tom trenutku, kako su naveli očevici, iza pasata i to velikom brzinom naišao je Primorac sa suzukijem i prilikom preticanja udario u lijeva bočna vrata pasata.

Od siline udarca Primorac i mlada učiteljica, koja je vozila pasat, poginuli su na mjestu nesreće.

Andrea Pavlović je nakon sudara odletjela sa motora nekoliko metara dalje i udarila o zemlju, zadobivši teške povrede vitalnih organa.

Iako je Pavlovićeva nakon nesreće davala znakove života, preminula je u bolnici u Ljubuškom.

Poznanici nastradale učiteljice Ana Marija Gadže izjavili su da je nastradala imala supruga i dvoje maloljetne djece.

Ana Marija Gadže je duži niz godina bila aktivni član stranke Hrvatske hrišćanske demokratske unije BiH (HKDU), a prije nekoliko godina se ispred te stranke kandidovala i za odbornika u opštini Ljubuški.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije