Hronika

Trojica uhapšenih u akciji "Pandora" danas će biti predati Tužilaštvu BiH

Trojica uhapšenih u akciji "Pandora" danas će biti predati Tužilaštvu BiH
Trojica uhapšenih u akciji "Pandora" danas će biti predati Tužilaštvu BiH

SARAJEVO - Almedin Rožajac, Haris Krujezija i Nurija Škiljo, koji su uhapšeni zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe Anesa Sadiković učestvovala u nezakonitostima u vezi sa uvozom velikih količina tekstilne robe u BiH, biće danas prediti Tužilaštvu BiH.

Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Granične policije i Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su juče, u okviru akcije "Pandora", Almedina Rožajca /29/, osnivača i odgovorno lice u preduzeću "Jacha" Srebrenik, Harisa Krujezija /30/ iz Vareša i Nuriju Škilju /24/ iz opštine Doboj Jug.

Oni su sumnjičeni da su počinili krivična djela organizovanog kriminala, u vezi sa krivičnim djelima poreske utaje, carinske prevare i pranja novca, čime su prouzrokovali veliku štetu za BiH, te ostvarili izuzetno veliku nezakonitu imovinsku korist za sebe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH

Nakon ispitivanja, postupajući tužilac će odlučiti za koje osumnjičene će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.

Iz Tužilaštva BiH navode da su u aktivnostima u akciji "Pandora" značajnu ulogu imali pripadnici Granične policije BiH, čiji je direktor Zoran Galić bio u kontaktu i koordinaciji sa glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem.

Policijski službenici Granične policije doprinijeli su hapšenju i procesuiranju ovih osumnjičenih lica i na taj način dali značajan doprinos u okviru istrage u predmetu "Pandora".

"Navedene aktivnosti pokazuju da formiranje zajedničkih timova između tužilaštva i policijskih agencija, po uzoru na hrvatski USKOK, već daje značajne rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala", navode iz Tužilaštva BiH.

Sud BiH odredio je u petak, 20. juna, jednomjesečni pritvor za bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemala Čauševića, pomoćnika direktora Sektora za carine Zdravka Cvjetinovića i još sedam uhapšenih u akciji "Pandora" zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i ovlaštenja oštetili budžet BiH za dvije milijarde KM.

Pritvor je određen i Anesu Sadikoviću, Janku Jovanoviću, Milanku Nikiću, Miroslavu Kragulju, Zoranu Cvjetinoviću, Enisi Imširović i Jusufu Ćosoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije