Hronika

Tuča i pucnjava između djevojaka

Tuča i pucnjava između djevojaka
Tuča i pucnjava između djevojaka

SARAJEVO - Pet osoba je povrijeđeno u ponedjeljak naveče u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića kada je došlo do sukoba između dvije grupe osoba, uglavnom djevojaka, nakon čega je došlo do pucnjave, a korišten je i nož.

Kako saznajemo, do pucnjave je došlo u zgradi "papagajka" u kafiću koji se nalazi u prizemlju zgrade, te da je pucala maloljetna sestra Enise Eminović L.E, kojoj se trenutno u Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog ubistva nevjenčanog supruga Smaje Hadžimusića. Zbog čega je došlo do tuče i upotrebe oružja nismo uspjeli saznati.

Povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"Na Kliniku urgentne medicine primljeno je pet osoba. Pacijentica L.E. (17) primljena je s ubodnom ranom u predjelu grudnog koša i upućena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju na liječenje. Pacijentica D.K. (19) ima prostrelnu ranu na stražnjici, zbog čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Pacijentica S.DŽ. (19) ima prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice te je i ona upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na liječenje. Pacijentica H.A. (21) je primljena s ubodnom ranom lijevog koljena te je nakon ukazane liječničke pomoći puštena na kućno liječenje. Pacijent T.F. (22), jedini muškarac, ima ubodnu ranu lijeve natkoljenice. On je nakon ukazane pomoći pušten kući", kazala je glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Tridesetogodišnjak M.E. uhapšen je na trgu Fra Grge Martića, a kod njega je pronađen i oduzet pištolj nepoznate marke s okvirom i dva metka, pet paketića marihuane i dva mobilna telefona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije