Hronika

U bjekstvu još petorica bandita

U bjekstvu još petorica bandita
U bjekstvu još petorica bandita

MOSTAR - Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) tragaju za još petoricom bandita koji su zajedno s uhapšenima u akciji "Sunce" učestvovali u pljački banaka i preduzeća po Hercegovini.

U akciji "Sunce" u ponedjeljak su uhapšeni Anes Kurbegović, Šeherzada Porić, Darko i Vjekoslav Sliško, te Samir Serdarević.

Kako nezvanično saznajemo, još pet osoba je u bjekstvu i za njima će najvjerovatnije biti raspisana potjernica.

Iz SIPA su, navodeći inicijale, kazali da su uhapšeni nakon kriminalističke obrade predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Neke od uhapšenih osoba u ovoj akciji tretirane su u okviru predmeta kodnog naziva "Lutka".

Naime, istražioci SIPA su mjesecima pokušavali stati na kraj ovim pljačkašima.

U ponedjeljak su ih konačno uhvatili na djelu kada su oni orobili jedno skladište, odakle su ukrali kamion pun cigareta.

Uhapšena petorka je opljačkala skladište koje se nalazi uz magistralnu cestu M-17 kod Mostara, a policajci su ih zaustavili kod južnog ulaza u kompaniju "Sokol".

"Svih petoro osumnjičenih odvedeno je na saslušanje, a istražioci sumnjaju da ova grupa stoji iza niza dosad neriješenih velikih pljački po Hercegovini", ranije su saopštili iz SIPA.

Iz SIPA su rekli da se sumnja kako je ova grupa izvela i nedavnu pljačku Sparkasse banke u Mostaru, te da ih povezuju i s provalom u skladište preduzeća "Vision" u Tomislavgradu, odakle su u julu bile ukradene naočare vrijedne 1,5 miliona maraka.

Izvor iz SIPA je rekao kako uhapšenog Kurbegovića i njegovu grupu povezuju i sa jednom pljačkom banke na području Livna.

On je ranije povezivan i s grupom Darka Eleza, koja je optužena da je ubijala ljude i vršila razne pljačke širom BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije