Hronika

U njivi u Kostajnici našli vojno naoružanje

U njivi u Kostajnici našli vojno naoružanje
U njivi u Kostajnici našli vojno naoružanje

KOSTAJNICA - U nastavku akcije Tužilaštva BiH, kodnog naziva "Una", inspektori Granične policije BiH u Kostajnici su pronašli veću količinu ilegalnog naoružanja.

Iz Granične policije BiH navode da je oružje pronađeno zakopano u njivi pored porodične kuće S.M. iz Kostajnice.

"Pronađen je ručni bacač raketa M-57, dvije zolje 64 milimetra, vojne puške, kao i određena količina municije. Pronađeno naoružanje će biti predato Tužilaštvu BiH, koje rukovodi istragom", navedeno je u saopštenju Granične policije BiH.

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, potvrdio je u petak da je svih deset uhapšenih u akciji "Una" pušteno da se brane sa slobode.

"Osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode, a Tužilaštvo nastavlja sa akcijom u cilju podizanja optužnice za organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem ljudi", dodao je Grubešić.

Svih deset uhapšenih u akciji "Una" pušteno da se brane sa slobode, kazali u Tužilaštvu BiH

Podsjetimo, u akciji "Una" u četvrtak je uhapšeno 10 osoba i razbijena je organizovana grupa krijumčara ljudi iz BiH u zemlje Evropske unije.

Najviše osumnjičenih, njih osmoro, uhapšeno je u RS, dok je dvoje uhapšeno na teritoriji Federacije BiH, a u akciji je zaplijenjeno više mobilnih telefona, SIM kartica, amaterskih ručnih radio-veza, naoružanje i dr.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi izjavio je ranije da su osumnjičeni za krijumčarenje zarađivali 1.500 evra po osobi.

"Nezavisnim" je još ranije potvrđeno da je čitava akcija uslijedila na osnovu informacija dobijenih iz MUP-a RS.

Naime, 30. septembra prošle godine na novoizgrađenom dijelu autoputa Banjaluka - Gradiška pronađeni su lični dokumenti državljana arapskih zemalja, nakon čega je uslijedila detaljna istraga.

"Građani Gradiške tada su pored autoputa pronašli vrećicu  sa ličnim dokumentima stranih državljana, pretežno iz arapskih zemalja. Prikupljajući operativne podatke MUP RS je došao do konkretnih informacija o porijeklu navedenih dokumenata i o tome je upoznao Tužilaštvo BiH", izjavila je Mirna Šoja, portparol MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije