Hronika

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke poginuo vozač

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke poginuo vozač
Foto: Arhiva | U stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Banjaluke poginuo vozač

LAKTAŠI - Goran Keserović (36) iz Gradiške poginuo je u laktaškom naselju Trn, kada je, po riječima mještana, vozeći pežo munjevitom brzinom prema Banjaluci najvjerovatnije udario u betonski zid koji odvaja trake na brzoj cesti, a odatle se odbio i zakucao u stub rasvjete, te ispao iz auta.

S njim u vozilu na mjestu suvozača bila je i Grozda Lovrić (28) iz Banjaluke, koja je povrijeđena.

Osim te nesreće, koja se dogodila u četvrtak u 21.45, na bh. putevima su zabilježene još dvije tragedije, od čega jedna u ZDK, a druga na području Bijeljine, i u oba slučaja nastradali su pješaci.

Na lokaciji gdje je život izgubio Keserović i u petak su scene bile stravične. Trag kočenja na asfaltu, a pored njega krhotine pežoa 406 kupe, koji je vozio, svjedoče da je riječ, po svemu sudeći, o velikoj brzini.

Na površini od desetak kvadratnih metara uočljivi su dijelovi vozila, kao i tragovi tečnosti, najvjerovatnije goriva ili ulja, koja se izlila iz auta.

Oko deset metara zaštitne ograde je odvaljeno, a dio automobila zgužvan je gotovo do neprepoznatljivosti, što takođe svjedoči da je riječ o jakom udaru.

"Jedan čovjek, koji je tu bio u momentima tragedije, kaže da je prvo čuo jak zvuk dolaska automobila iz pravca Gradiške. Toliko je brzo išao da se čulo kao da dolazi formula! Utom  se čuo jak udar. Taj muškarac mi je ispričao da je vozač poput vreće ispao iz auta i otkotrljao se", priča jedan mještanin.

Keserović je od posljedica povreda preminuo u petak ujutru, a Lovrićeva je hospitalizovana u Klinici za ortopediju i traumatologiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS u Banjaluci.

"Pacijentkinji je konstatovan prelom lijeve ključne kosti. Ona je zbrinuta i stabilna. U narednim danima planira se otpust iz bolnice i upućivanje na kućno liječenje", rekli su "Nezavisnim" iz UKC RS.

Tačno sat nakon nesreće u Trnu, dogodila se i tragedija na putu Prnjavor - Novi Šeher, u mjestu Jelah Polje u ZDK, gdje je četrdesetogodišnja žena iz Tešnja poginula kada ju je, dok je pješačila, udario pežo, kojim je upravljao njen dvadesetdvogodišnji sugrađanin.

Nezvanično, stradala je Emina B., koja je krenula u lokalnu džamiju na jacija-namaz, a za volanom pežoa bio je Dželaludin K., kojem je pomoć ukazana u tešanjskom Domu zdravlja, nakon čega je uhapšen.

Slična tragedija tri sata kasnije dogodila se na području Bijeljine.

"Pješak E.S. (69) iz Velike Obarske, kod Bijeljine, poginuo je na lokalnom putu u tom mjestu, kada ga je udario golf 2, kojim je upravljao P.G. (21)", potvrđeno je "Nezavisnim" iz policije.

Vozač golfa, kako je utvrđeno, bio je pijan.

"Izvršeno je alko-testiranje osumnjičenog P.G. i utvrđeno da je imao  0,54 promila alkohola u krvi", rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.*

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije