Hronika

Ubici 13 godina robije

Ubici 13 godina robije
Ubici 13 godina robije

BANJALUKA - Pravosnažnom presudom Vrhovnog suda RS Dalibor Bodirogić (32) iz Osmaka, kod Bijeljine, osuđen je na 13 godina robije zbog ubistva komšije Ljube Dučića i pokušaja ubistva djeda Ljube Bodirogića i bake Petre.

Time je potvrđena prvostepena presuda, izrečena prije godinu u bijeljinskom Okružnom sudu, a riječ je o zločinu koji je počinio 17, odnosno 18. aprila 2002. godine.

Na prvostepenu presudu žalili su se i odbrana i tužilaštvo.

"Vijeće je obje žalbe odbacilo kao neosnovane i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Bijeljini", kazala je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda RS.

Prema presudi, Bodirogić je 17. aprila 2002. godine naveče sjekirom usmrtio poznanika i komšiju Ljubu Dučića.

Bodirogić je udario Dučića šakom u glavu, a potom uzeo sjekiru i ubio ga sa dva udarca u glavu. Ubistvu je prethodila svađa između njih dvojice zbog ranijeg dogovora za zamjenu zemljišta.

Tada se Bodirogić, međutim, nije smirio, već je sutradan otišao do kuće gdje žive njegovi djed i baka, u okolini Loznice u Srbiji.

Starci su mu otvorili vrata te ga smjestili da spava u jednu sobu, a oni su legli u drugu, nakon čega je on uspio da im ukrade manji iznos novca, te je tokom noći uzeo nož koji je ranije vidio u kuhinji pa ih izbo više puta.

Njih dvoje su uspjeli da odguraju pomahnitalog unuka iz sobe i zatvore vrata, te su pozvali komšije u pomoć, poslije čega je ubica pobjegao u Njemačku, gdje je takođe počinio ubistvo, a potom pobjegao. Uhapšen je poslije 11 godina skrivanja u Zvorniku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije