Hronika

Ubici maloljetnice povećana kazna

Ubici maloljetnice povećana kazna
Ubici maloljetnice povećana kazna

BANJALUKA - Vrhovni sud RS povećao je kaznu Lazaru Čavarkapi (21), zvanom Čava, osuđenom za ubistvo Sofije Vukadin (17) iz Pala u martu 2013. godine.

Čavarkapi je tako povećana kazna sa devet na 12 godina zatvora. Vrhovni sud RS tako je prihvatio žalbu tužilaštva na visinu prvostepene kazne koju je u septembru prošle godine izrekao Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Vijeće Vrhovnog suda ukinulo je presudu kojom je Vladimir Ćodo bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog pomaganja Čavarkapi u ubistvu i slučaj vratilo na novo suđenje.

Međutim, Vijeće je potvrdilo dio presude kojom je Ćodo osuđen na pet mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja.

U slučaju žalbi na izrečenu kaznu Ćodi Vijeće je odbilo žalbe odbrane i tužilaštva.

Čavarkapa je proglašen krivim jer je 24. marta u jutarnjim časovima hladnokrvno pucao u glavu maloljetnoj djevojci pred njenom prijateljicom i još nekoliko osoba.

Sofija Vukadin i njena prijateljica Gordana Stanković prije ubistva izašle su u kafić RC u Palama.

Po izlasku vani Sofija je u blizini roštiljnice "Jutro" u Zanatskom centru srela bivšeg mladića Srđana Kneževića, te se posvađala s njim.

Vidjevši da se pred roštiljnicom raspravljaju mladić i djevojka, Čavarkapa i Ćodo su prišli i počeli da im dobacuju.

Sofija im je tada uzvratila psovkom, na šta je Ćodo prišao i ošamario je. Tada je prišao i Čavarkapa, takođe je ošamario i upitao: "Hoćeš li da te ubijem?", na šta mu je ona odmah odgovorila: "Ubij!".

Čavarkapa je potegao Ćodin pištolj i bez razmišljanja joj pucao u glavu. Kada je Sofijin bivši mladić upitao Čavarkapu zašto ju je ubio, on mu je na to, navodno, odgovorio: "Onako".

On i Ćodo su nakon toga otrčali do golfa 2, koji je bio parkiran u blizini, i počeli bježati.

Uhapšeni su nakon kraće policijske potjere, na putu ka Podvitezu, gdje su vozilom sletjeli s puta. Pištolj iz kojeg je djevojka ubijena nađen je odbačen iz automobila.

U policiji je utvrđeno da su njih dvojica imali 0,71 i 0,8 promila alkohola u krvi, što nije stepen pijanstva u kojem čovjek nije svjestan svojih postupaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije