Hronika

Ubijeni Čubrilović osuđen u Sloveniji zbog krijumčarenja kokaina iz Brazila

Ubijeni Čubrilović osuđen u Sloveniji zbog krijumčarenja kokaina iz Brazila
Ubijeni Čubrilović osuđen u Sloveniji zbog krijumčarenja kokaina iz Brazila

BANJALUKA - Nebojša Čubrilović (33), presuđeni narko-diler iz Slovenije, ubijen je u četvrtak oko 23 časa u Gundulićevoj ulici u Banjaluci, na broju 21, ispred luksuzne kuće u kojoj je živio kao podstanar.

Kako saznajemo, ubica, kojeg policija nije pronašla do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", likvidirao ga je sa udaljenosti od 10 metara pištoljem kalibra 7,65 milimetara ispalivši mu u leđa seriju metaka, od kojih su ga pogodila četiri.

"Po svemu sudeći, ubica ga je čekao u dvorištu da dođe ispred kuće. Kada je ovaj krenuo da ulazi, izvadio je oružje i ubio ga sa leđa. Sve ukazuje na klasičnu sačekušu", kazao nam je izvor blizak istrazi.

Njegovo tijelo u petak je prebačeno u Zavod za sudsku medicinu RS u ovom gradu, a prema nezvaničnim informacijama, dva metka su ga pogodila u plućna krila, jedan u srce, dok je četvrti pronađen u podlaktici ruke.

Sve je, kako se za sada pretpostavlja, trajalo veoma kratko, jer niko od komšija nije ni primijetio da se ubistvo desilo.

Da se nešto dešava, shvatili su tek nakon što su vidjeli veliki broj policajaca u dvorištu kuće i na ulici, koja je jedno vrijeme bila blokirana.

Ni u stambenoj zgradi koja se nalazi samo nekoliko metara iza kuće ispred koje je počinjeno ubistvo niko od komšija nije mogao puno pomoći inspektorima, koji su u petak obišli gotovo sve kuće i stanove u blizini mjesta zločina.

Po izrazima njihovih lica moglo se zaključiti da ih očekuje veoma težak posao.

Zanimljivo je i to da je u momentu ubistva na televiziji bio prenos odbojkaškog meča Srbija - Belgija, pa je većina stanara pažnju, izgleda, posvetila malim ekranima.

"Gledala sam odbojku i najednom sam čula nekoliko pucnjeva, ali sam mislila da djeca bacaju petarde, pa se nisam puno osvrtala. Nedugo zatim dvorište je bilo puno policije", kazala je jedna mještanka iz ove zgrade.

Čubrilović je bio na Interpolovoj potjernici koju je raspisalo slovenačko pravosuđe, a u BiH se najvjerovatnije sklonio koristeći zabranu izručenja, jer je, prema informacijama iz slovenačke policije, imao dvojno državljanstvo.

"Okružni sud u Ljubljani je za njim raspisao potjernicu i sredinom avgusta je na osnovu nje uhapšen u Bosni i Hercegovini. Kada smo tražili izručenje, otkriveno je da pored slovenačkog ima i državljanstvo BiH", izjavio je za "Nezavisne" Drago Menegalija, portparol slovenačke policije u oblasti kriminala.

Čubrilović je u aprilu prošle godine osuđen na dvije i po godine zatvora kao član kriminalne grupe koja je švercovala velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a u BiH je pobjegao krajem jula ove godine, kada je izbjegao hapšenje u novoj velikoj akciji koja je sprovedena u Sloveniji, koja se odnosila na šverc droge pomorskim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije