Hronika

Ubio komšiju pred njegovim sinom

Ubio komšiju pred njegovim sinom
Ubio komšiju pred njegovim sinom

BROD - Policija u Brodu uhapsila je u ponedjeljak Jovana Jovanovića (79) iz Zborišta u opštini Brod nakon što je iz puške ubio svog komšiju Boru Đukića (62) pred očima njegovog sina Amela Đukića (35).

Kako saznajemo, ubistvo se desilo oko 20 časova, a sve je policiji sat poslije prijavio sin ubijenog, nakon čega se Jovanović predao i sve priznao.

Iako juče nije objelodanjeno šta je motiv ubistva, sumnja se da je u pitanju dugogodišnji sukob u vezi sa zemljom, koji je kulminirao.

Kako su juče saopštili u Centru javne bezbjednosti (CJB) Doboj, navodeći inicijale osumnjičenog i žrtve, sve se desilo u momentu kad su otac i sin čistili odvodni kanal ispred svoje kuće - Jovanović je zapucao iz puške i pogodio Đukića.

"Od zadobijenih povreda nanesenih iz vatrenog oružja B.Đ. je podlegao na licu mjesta, dok je njegov sin A.Đ. nepovrijeđen. Tijelo preminulog prevezeno je u prosekturu Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju, gdje će na osnovu naredbe dežurnog tužioca biti izvršena obdukcija", kazala je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Kako je kazala, u pretresu kuće osumnjičenog pronađena je i izuzeta puška M-48 za koju se sumnja da je korištena u ubistvu.

Kako saznajemo iz izvora bliskih tužilaštvu, Jovanović je iz poluautomatske puške pucao na oca i sina sa samo nekoliko metara udaljenosti, a ispalio je ukupno pet metaka u njihovom pravcu, od kojih su dva pogodila starijeg Đukića.

Dan poslije komšije u Zborištu nikako ne mogu da se pomire sa činjenicom da je, kako su ga opisali, miran i vrijedni starac počinio ovakvo ubistvo.

"Znam da su se često svađali zbog zemlje i da je Đukićeva stoka često završavala u Jovinom dvorištu, ali nikad ne bih mogao naslutiti da će ga ubiti", kazao nam je jedan od njegovih prvih komšija, koji nije želio da mu navodimo ime. 

Sa druge strane, kada je Đukić u pitanju, kaže da je bio sklon svađanju i problemima.

"Zbog njega pola sela jedno vrijeme nije imalo struju. Kod njega u dvorištu je bila trafo-stanica koja se pokvarila, a on dva mjeseca nije dao prići radnicima da je pomjere. Zbog svega je ona pomjerena upravo u Jovanovo dvorište", kazao nam je on.

Inače, Jovanović je juče predat Okružnom tužilaštvu u Doboju, nakon čega će se tužilac izjasniti o prijedlogu pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije