Hronika

Ubio komšiju zbog vaskršnjih jaja

Ubio komšiju zbog vaskršnjih jaja
Ubio komšiju zbog vaskršnjih jaja

ZVORNIK - Nikola Josić (58) ubio je sjekirom svog sugrađanina Ahmeta Hasanovića (81), ispred njegove kuće u zvorničkom selu Kozluk, potvrdio je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi.

Iz CJB Bijeljina su saopštili da je ovaj slučaj prijavljen policiji u ponedjeljak u 9.20, poslije čega su uhapsili N.J. i pretresli njegovu kuću.

Kako saznajemo, ubistvu je prethodila žestoka svađa nakon čega je Josić otišao kući po sjekiru i sačekao Hasanovića na kapiji njegovog dvorišta, potom ga ubio i otišao.

"Hasanović je bio sa društvom na muzici u jednoj kafani, a kasnije je stigao i Josić, koji je ponio vaskršnja jaja sa željom da počasti komšije povodom vaskršnjih praznika", ispričao je naš izvor.

Dodao je da je Josić dijelio vaskršnja jaja po kafani i kada je došao do Hasanovića počelo je vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.

"Hasanović mu je rekao da ne želi od njega ništa i počeo ga vrijeđati na nacionalnoj osnovi, govoreći da je Josićev srpski narod protjerao muslimane iz Kozluka za vrijeme rata", istakao je naš izvor, dodajući da su nakon prepirke obojica otišli kući. Sutradan, ističe naš izvor, Hasanović je nađen mrtav u lokvi krvi.

Stravično ubistvo šokiralo je stanovnike Kozluka, koji ističu da su u posljednje vrijeme napeti međunacionalni odnosi između Bošnjaka i Srba.

Kako kažu komšije, Josić je čovjek siromah, koji živi od poljoprivrede, a Hasanović je živio sam.

"Nikola voli popiti i težak je kada se napije, ali nikada nije pravio problem dosad. Ahmetu je žena umrla, pa je ostao sam da živi, a sinovi su mu u inostranstvu osim jednog, koji živi negdje tu u blizini", ispričale su komšije, dodajući da su Hasanović i Josić viđeni u nedjelju popodne kako zajedno sjede ispred jedne kafane i pričaju.

Okružno tužilaštvo iz Bijeljine je zajedno sa policijom izvršilo uviđaj, kojim je utvrđeno da je Hasanovićeva smrt nastupila nasilnim putem, od povreda glave, koje su nanesene oštrim predmetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije