Hronika

Ugušena "pobuna" u KPZ Banjaluka

Ugušena "pobuna"  u KPZ Banjaluka
Ugušena "pobuna" u KPZ Banjaluka

BANJALUKA - Interventne jedinice Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Banjaluka i Sudske policije RS, Specijalna jedinica MUP-a RS i Jedinica za podršku CJB Banjaluka, danas su uspješno ugušili pobunu osuđenika, te spriječili bijeg pritvorenika kojeg su iz kruga banjalučkog zatvora sprovodili u sud.

Sve je to bio dio taktičke vježbe "Sadejstvo 2014" u krugu KPZ-a Banjaluka, a publiku su, pored brojnih zvanica iz bezbjednosnih agencija u BiH, činili osuđenici i pritvorenici, koji su vježbu posmatrali iz svojih ćelija.

Pero Dunjić, pomoćnik ministra pravde RS za izvršenje krivičnih sankcija, izjavio je da je vježba pokazala da je resorno ministarstvo spremno u svakom momentu da se suprotstavi svima onima koji krše red i mir u bilo kojoj ustanovi i kazneno-popravnim zavodima u RS.

On je dodao da je vježba predviđena redovnim godišnjim planom i programom obuke KPZ Banjaluka, koju je odobrilo Ministarstvo pravde RS.

Radenko Vujasin, direktor KPZ Banjaluka, rekao je da su vježbe ovakvog oblika potrebne jedinicima koje služe za sprečavanje narušavanja bezbjednosti u kazneno-popravnim ustanovama.

"Jedinice koje su učestvovale u vježbi pokazale su da su veoma obučene i da su spremne za izvršenje svih složenih zadataka", istakao je Vujasin.

Vježbi su prisustvovali predstavnici Ministarstva pravde, MUP-a RS, banjalučke policije i KPZ Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije