Hronika

Uhapšen državljanin Srbije: Pokušao izaći iz BiH sa lažnim pasošom Hrvatske

Uhapšen državljanin Srbije: Pokušao izaći iz BiH sa lažnim pasošom Hrvatske
Foto: Ilustracija | Uhapšen državljanin Srbije: Pokušao izaći iz BiH sa lažnim pasošom Hrvatske

SARAJEVO - Na Aerodromu Sarajevo uhapšen je državljanin Srbije N.B. (49), jer je graničnim provjerama utvrđeno da je iz BiH pokušao izaći sa falsifikovanom putnom ispravom Hrvatske, koja je glasila na drugo ime i za koju je utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukradeni dokument.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da je N.B. uhapšen juče prilikom pokušaja da se ukrca na let za Budimpeštu, a pošto je posjedovao drugi identifikacioni dokument, daljim operativnim radom i putem Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, utvrđen je stvarni identitet uhapšenog i da je u pitanju višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenje isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je N.B. uz izvještaj o krivičnom djelu, predat Tužilaštvu na dalje postupanje, a falsifikovani pasoš je privremeno oduzet.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša uhapsili su danas državljanina BiH A.M. (22), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Policijska stanica Cazin raspisala potragu zbog krivičnog djela razbojništvo.

Uhapšeni je kontrolisan prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša i predat je službenicima Policijske stanice Cazin.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Popovi juče je uhapšen državljanin Srbije čiji su inicijali Ž.B. (62) jer ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela teška krađa.

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina uhapšenog Ž.B. predali su službenicima Policijske stanice Gračanica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije