Hronika

Uhapšen vlasnik laboratorije za proizvodnju droge

Uhapšen vlasnik laboratorije za proizvodnju droge
Uhapšen vlasnik laboratorije za proizvodnju droge

BANJALUKA - Dvadesetsedmogodišnji muškarac iz Banjaluke čiji su inicijali V.V. uhapšen je zbog sumnje da je on vlasnik pronađene laboratorije za proizvodnju droge u Starčevićevoj ulici u Banjaluci, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka.

Portparol CJB-a Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da su pripadnici kriminalističke policije po naredbi Osnovnog suda Banjaluka juče prilikom pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi V.V. pronašli laboratoriju za proizvodnju droge.

"Pronađena je i privremeno oduzeta komora od termoizolacionog platna /platno-folija/, vaga za precizno mjerenje, mrvilica, vještačko gnojivo za uzgoj marihuane, digitalni mjerač vlažnosti, više plastičnih posuda u kojima se nalazi zemlja sa tragovima marihuane, te drugi pribor i predmeti pogodni za proizvodnju, pakovanje i rasprodaju droge", navela je Markanovićeva.

Ona je istakla da će izuzeti predmeti biti deponovani u Osnovni sud u Banjaluci i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni V.V. pušten je na slobodu, a protiv njega slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije