Hronika

Uhapšene dvije osobe iz Doboja zbog iznude 20.000 evra

Uhapšene dvije osobe iz Doboja zbog iznude 20.000 evra
Uhapšene dvije osobe iz Doboja zbog iznude 20.000 evra

DOBOJ - Policija u Doboju uhapsila je danas dvije osobe iz tog grada zbog osnova sumnje da su radi sticanja protivpravne imovinske koristi polovinom 2012. godine od jednog Dobojlije iznudili novac u iznosu 20.000 evra.

Agencija Fena nezvanično saznaje da su uhapšeni Pero Tubić i Dalibor Trgić, a privedeni su u nastavku akcije „Ikar“.

Policija je izvršila i pretrese kuća i pomoćnih objekatat na dvije lokacije u  Doboju, prilikom čega su  pronađeni i izuzeti pištolj, municija, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uhapšeni će, zajedno sa izvještajem o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Istim izvještajem bit će obuhvaćen i B.C., koje se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Republici Srbiji. Nezvanično,  radi se o Branislavu Cvijanoviću.

Pero Tubić je i ranije hapšen, zajedno s službenikom u dobojskom Odjeljenju za pasoše Agencije za identifikaciona dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Goranom Lukićem, zvanim Lisac, iz Doboja, i još dvije osobe, a zbog sumnje da su švercovali oružje, minsko-eksplozivna sredstva i vojnu opremu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije