Hronika

Uhapšene ubice srpskog povratnika

Uhapšene ubice srpskog povratnika
Uhapšene ubice srpskog povratnika

TUZLA, BIJELJINA - Slađan Mitrović zvani Divljo (26) iz Janje i Sulejman Đelibašić (27) iz Bijeljine glavni su osumnjičeni za svirepo ubistvo Milana Sarića (75) krajem decembra prošle godine u njegovoj kući u Sarićima u opštini Teočak.

Nesrećni starac, inače srpski povratnik u ovo mjesto, tada je svezan i brutalno prebijen, a preminuo je od posljedica jednog od udaraca u bradu.

Osnovni motiv ovog zločina, prema mišljenju policije i tužilaštva, je koristoljublje. Ubice je, kako saznajemo, odala DNK analiza, gdje su se uzorci njihove krvi poklopili s uzorcima koje su ostavili za vrijeme ubistva u kući stradalog.

Mitrovića je, kako je juče saopšteno, policija uhapsila u ponedjeljak u Bijeljini, nakon čega je predat službenicima MUP-a Tuzlanskog kantona, koji su ga uz izvještaj o krivičnom djelu predali u Kantonalno tužilaštvo.

S druge strane, Đelibašić je uhapšen još 18. januara, ali ne zbog sumnje u ubistvo, već zbog serije teških krađa počinjenih na području Tuzlanskog kantona. Sud mu je tada odredio jednomjesečni pritvor, u kojem je dočekao svog saučesnika u ubistvu. Kako je juče saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla, za njih dvojicu predložen je jednomjesečni pritvor.

"Postoji osnovana sumnja da su Đelibašić i Mitrović ušli u kuću Sarića u namjeri da mu oduzmu novac za koji su znali da ga drži u kući, zavezali su mu ruke iza leđa, te mu rukama, nogama i tupim predmetima zadali veći broj udaraca u tijelo i jedan udarac u bradu, što je uzrokovalo smrt", rečeno je u Tužilaštvu.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona su saopštili kako je hapšenju prethodila opsežna istraga u kojoj je saslušano više osoba i izvršeno vještačenje predmeta pronađenih na licu mjesta, kao i da je u istrazi pomogao i CJB Bijeljina. Inače, Milan Sarić se još 2000. godine vratio iz Srbije i obnovio porodičnu kuću. Beživotno tijelo i vezane ruke pronašao je njegov zet Dragan Jović, kojem je, kao i ostatku porodice, bilo sumnjivo što im se ne javlja.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije