Hronika

Uhapšeni i visoki funkcioneri KPZ-a Tuzla

Uhapšeni i  visoki funkcioneri KPZ-a Tuzla
Uhapšeni i visoki funkcioneri KPZ-a Tuzla

SARAJEVO - Među pet lica, koje su pripadnici Sipe uhapsili na području Tuzlanskog kantona zbog zloupotrebe službenog položaja, su i lica koja su obavljala ili obavljaju visoke funkcije u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Tuzla, saopšteno je iz Sipe.

U akciji pod kodnim nazivom "Brava dva" danas su uhapšeni H.H, R.M, N.S, F.B. i A.S. zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi sa nezakonitostima prilikom zapošljavanja više lica u KPZ Tuzla i poslovanjem određenih organizacionih jedinica.

Saslušava se još pet lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH priveli su u nastavku akcije "Brava dva" još pet lica i u toku je kriminalistička obrada nad njima u prostorijama Sipe u Tuzli.

Sipa je jutros na području Tuzlanskog kantona uhapsila pet lica zbog zloupotrebe službenog položaja. Među njima su i osobe koje su obavljale ili obavljaju visoke funkcije u Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ Tuzla.

Iz Sipe navode da je u današnjim pretresima pronađeno i privremeno oduzeto vatreno oružje, jedno luksuzno vozilo, veća količina novca u različitim valutama, laptopi, uređaji za pohranu podataka /USB/, više mobilnih telefona i SIM kartica.

Privremeno je oduzeta i veća količina poslovne dokumentacije i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U akciji "Brava dva" jutros su uhapšeni H.H, R.M, N.S, F.B. i A.S. zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, u vezi sa nezakonitostima prilikom zapošljavanja više lica u KPZ Tuzla i poslovanjem određenih organizacionih jedinica.

Akcija je izvedena po naredbama Kantonalnog suda u Tuzli i Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije