Hronika

Uhapšeni zbog ubistva Adnana Salčina

Uhapšeni zbog ubistva Adnana Salčina
Uhapšeni zbog ubistva Adnana Salčina

SARAJEVO - Policija je na području Sarajeva uhapsila dvojicu muškaraca zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ubistvom Adnana Salčina (26), sina Ramiza Salčina, jednog od komandanata u proteklom ratu.

Mladić je juče popodne izrešetan u lančiji italijanskih registarskih tablica, u sarajevskom naselju Mojmilo, a prema nezvaničnim informacijama, policija je privela Emina P., te Adnana A.

Sa Eminom se Salčin, kako se neslužbeno saznaje, nekoliko dana ranije sukobio, dok je Adnan A., navodno, odranije poznat po nošenju oružja.

Obojica su privedeni na kriminalističku obradu u MUP Kantona Sarajevo, a pošto do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" saslušanje nije završeno, nije bilo ni poznato da li njih direktno terete za ovo krivično djelo, odnosno da li nose status osumnjičenih.

Istovremeno, policija istražuje i motiv ovog ubistva, koje je uznemirilo Sarajlije.

"Odmah nakon što je ubistvo počinjeno veći broj policijskih timova poslan je na teren, s ciljem da to krivično djelo bude rasvijetljeno", kazali su policijski izvori.

Dojavu o ovom ubistvu sarajevska policija zaprimila je u ponedjeljak u 16.10, te je odmah izašla na mjesto događaja, a ubrzo je u lančiji pronašla Salčina, koji nije davao znakove života.

"Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt. Tijelo preminulog je vozilom KJKP 'Pokop' prevezeno u prosekturu 'Bare' radi obdukcije", saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Salčin je, inače, ubijen u blizini SOS Dječijeg sela, a bio je sam u vozilu koje se zaustavilo na raskrsnici.

Ubica se, prema informacijama koje su procurile u javnost, nalazio u golfu "trojki", koji se zaustavio nedaleko od lančije.

Navodno je Salčin u kobnom trenutku bio naoružan, ali, po svemu sudeći, nije ni pretpostavio šta će mu se dogoditi.

Naime, on je, kako se moglo saznati, otvorio prozor svog vozila kako bi razgovarao sa napadačem, a koji je u njega tada ispalio dva hica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije