Hronika

Uhapšeno devet alkoholisanih vozača

Uhapšeno devet alkoholisanih vozača
Uhapšeno devet alkoholisanih vozača

ISTOČNO SARAJEVO - Na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža za vikend je devet alkoholisanih vozača uhapšeno i provedeno u prostorije za zadržavanje do otrežnjenja, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja, sa akcentom na upravljanje motornim vozilima pod dejstvom alkohola i droga, kontrolisan je 81 učesnik u saobraćaju. Od 66 alkotestiranih vozača, 27 je isključeno iz saobraćaja, a jedan je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Kod 17 vozača utvrđeno je prisustvo od 0,3 do jedan promil alkohola u krvi, kod sedam vozača utvrđeno je prisustvo alkohola od jedan do dva promila, a jedan vozač je isključen iz saobraćaja, jer je imao više od dva promila alkohola u krvi.

Značajni rezultati u okviru ove akcije postignuti su i prilikom testiranja jednog broja sumnjivih vozača na prisustvo narkotičkih sredstava. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kokaina uhapšena su i sankcionisana četiri vozača, dok je jedan vozač sankcionisan zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa i amfetamina.

Na području Centra tokom prošle godine iz saobraćaja je isključeno 2.225 vozača. Od tog broja, zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.520 ili 68 odsto vozača, dok je zbog vožnje pod uticajem opijata isključeno 18 vozača.

Radi poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, akcija "Alkohol" biće nastavljena.

CJB Istočno Sarajevo apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise i da ne sjedaju za volan u alkoholisanom stanju, radi svoje i radi bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije