Hronika

Uhvaćen akter mučkog ubistva u Bileći

Uhvaćen akter mučkog ubistva u Bileći
Uhvaćen akter mučkog ubistva u Bileći

BILEĆA - Pripadnici CJB Trebinje uhapsili su Đorđa Radmilovića (26) iz Bileće, kojeg dovode u vezu sa nedavnim ubistvom Bilećanina Petra Bajčetića (37), a koji je likvidiran 19. septembra u klasičnoj sačekuši ispred svoje zgrade, saznaju "Nezavisne".

Ranije je zbog te likvidacije pao bivši policajac Dragan Šarenac (34), dok policija još traga za odbjeglim Bilećaninom Miljanom Vujovićem (33).

Iako je Radmilović, prema nezvaničnim saznanjima, uhvaćen na području opštine Bileća, gdje su operaciju izveli pripadnici CJB Trebinje, u ovom centru se niko nije želio oglašavati povodom ovog slučaja.

Ubistvo pokojnog Bajčetića je još u dobroj mjeri ovijeno velom tajne.

Zasad se zna da su nakon hapšenja Dragana Šarenca, od kobne večeri kada je Bajčetić najprije teško ranjen, a kasnije od posljedica povreda preminuo na putu za Podgoricu, u bjekstvu bili dosad Radmilović, te i dalje Vujović, koji je i ranije osuđivan.

Vujovića je u oktobru 2007. godine Posebno odjeljenje banjalučkog Okružnog suda osudilo na osam godina robije zbog neuspjelog atentata na Miodraga Kundačinu, bivšeg komandira Jedinice DGS-a u Bileći, što je trebalo da bude krvna osveta jer su granični policajci tokom akcije ubili Miljanovog brata Radenka.

Petar Bajčetić, vlasnik kafića NN u Bileći, napadnut je mučki i ubijen najvjerovatnije iz pištolja, a pogođen je u glavu.

Teška povreda mu je ugasila život na putu prema Kliničko-bolničkom centru u Podgorici. Bajčetić je prethodno smrtno ranjen ispred zgrade u kojoj je živio, i to nakon svađe u kojoj je učestvovalo više lica.

Nakon pucnjave Bajčetić je vozilom Hitne medicinske pomoći iz Bileće prvo prevezen u trebinjsku bolnicu, gdje su potvrdili da je imao prostrelnu ranu u glavi i da je bio u komi. Potom je hitno upućen za prijestonicu Crne Gore, ali je podlegao povredama.

Srđan Vukanović, portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva, potvrdio je ranije da su iz vatrenog oružja ispaljena najmanje dva metka kalibra devet milimetara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije