Hronika

Upalila svijeću za sestru, zaspala i izgorjela

Upalila svijeću za sestru, zaspala i izgorjela
Upalila svijeću za sestru, zaspala i izgorjela

TUZLA - Ana Šimić (88) iz Tuzle smrtno je stradala u požaru koji je danas oko 10 sati zahvatio njen stan u tuzlanskoj ulici Vladimira Nazora, dok je njena komšinica Ramiza Kešetović (78) zadobila opekotine.

Prema tvrdnjama komšija, starica je živjela sama i bila je nepokretna, a pretpostavlja se kako je upalila svijeću za dušu pokojne sestre, te da je nakon toga zaspala.

Komšije pričaju kako je Anina sestra prije dva dana sahranjena u Odžaku i zbog toga sumnjaju kako je paljenje svijeće uzrok požara.

"Išao sam ka svom stanu kada sam ugledao gusti dim iz Aninog stana. Ustrčao sam uz stepenice i najprije ušao u stan Ramize Kešetović, koju sam uspio spasiti i izvesti van zgrade", ispričao je Amel Bajrić, stanar zgrade u Ulici Vladimira Nazora.

Dalje priča da je nakon spasavanja Kešetovićeve ušao u stan Ane Šimić, ali je nije zatekao ni u kuhinji, ni u predsoblju.

"Bila je u sobi koju je već zahvatio plamen", ispričao je potreseni Bajrić.

Odmah po dobijenoj dojavi o požaru na teren su poslate četiri ekipe Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Nakon 40 minuta borbe sa vatrenom stihijom požar je ugašen, a stanovi na sedmom i osmom spratu su u potpunosti uništeni, dok ima oštećenja i na susjednim stanovima, te krovu zgrade.

"Naše ekipe utvrdit će na koji je način došlo do požara. Učinili smo sve da spasimo osobe koje su bile u svojim stanovima, ali, nažalost, nije bilo spasa za osobu iz čijeg je stana krenuo požar", kaže Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Povrijeđena Ramiza Kešetović je nakon pregleda u Domu zdravlja upućena na UKC Tuzla.

"Pacijentica je nakon pregleda puštena na kućno liječenje. Ranije je imala problema sa disanjem, a sada joj je dim prouzrokovao nove probleme koji su otklonjeni na Internoj klinici", kaže Amra Odobašić, portparol UKC Tuzla.

Nakon što su ugasili požar, vatrogasci su iz stana Ane Šimić izbacili garež i nagorjele dijelove namještaja i inventara. Uviđaj su obavili službenici MUP-a TK, a istraga se nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije