Hronika

Upao u kancelariju načelnika CJB Prijedor i prijetio da će ga ubiti

Upao u kancelariju načelnika CJB Prijedor i prijetio da će ga ubiti
Upao u kancelariju načelnika CJB Prijedor i prijetio da će ga ubiti

PRIJEDOR - Prijedorčanin Borislav Radovanović (46) uhapšen je nakon upada u kancelariju Dalibora Ivanića, načelnika CJB Prijedor, kojem je prijetio da će ga ubiti, potvrdili su iz policije, navodeći njegove inicijale.

Radovanović, koji je bivši policijski inspektor, a sada je zaposlen kao državni službenik u CJB Prijedor, nakon tog incidenta prebačen je na Odjel neuropsihijatrije prijedorske Opšte bolnice, gdje je već dva puta liječen.

Ova drama dogodila se u četvrtak, kada je on od 12.45 do 13.50 protestovao ispred zgrade CJB Prijedor, s crnom maramom zavezanom preko očiju, flasterom na ustima, bodljikavom žicom oko ruku, te metom na grudima s natpisom "Ovo je logor".

Na taj način izražavao je nezadovoljstvo svojim statusom u Ministarstvu.

"B.R. je oko 14 časova bez najave nasilno ušao u kancelariju načelnika CJB Prijedor, te ga grubo vrijeđao, prijetio da će ga ubiti, a u daljem napadu je spriječen intervencijom prisutnog policijskog službenika", saopštila je Marija Matić, portparol CJB Prijedor.

Iz policije tvrde da su policajci pritom došli do saznanja da je Radovanović putem interneta nastavio prijetiti pripadnicima MUP-a RS.

Radovanović, sa druge strane, kaže da je protest najavio jer je izložen konstantnim progonima pošto "ukazuje na kriminal u institucijama". Tvrdi da Ivaniću nije prijetio.

"Javio mi je drug da je policija došla pred moju kuću, da pita moju porodicu da li oni znaju šta ja to izvodim ispred zgrade CJB Prijedor. Ja sam na kraju otišao do načelnika Centra, upitao sam sekretaricu ima li ga. Uspio sam možda pola koraka zakoračiti u njegovu kancelariju i osjetio sam da me napada neko s leđa", navodi on.

Kaže da je tada ustanovio da je riječ o policajcu, kojem je rekao da ga pusti, a na kraju je načelnika pitao zašto mu dira porodicu.

Radovanović je, inače, trenutno viši stručni saradnik u Pravnoj i kadrovskoj službi CJB Prijedor.

 

 

Borislav Radovanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije