Hronika

Usred dana starici oteo novčanik

Usred dana starici oteo novčanik
Foto: Jelena Đurđević | Usred dana starici oteo novčanik

BANJALUKA - Policija iz Banjaluke traga za mladićem koji je u banjalučkom naselju Starčevica starici (75) usred dana oteo novčanik s oko 300 maraka, potvrđeno je za "Nezavisne".

Naš izvor pojašnjava da je događaj Policijskoj stanici Obilićevo prijavljen 10. avgusta. U novčaniku starice, uz novac, bili su njena i lična karta njenog preminulog supruga.

"To se dogodilo ispred jednog marketa u Ulici Slobodana Kusturića. Baka je izašla iz marketa, tada joj je prišao mladić, starosti oko 20 godina, i iz ruke joj oteo novčanik i pobjegao", pojašnjava naš sagovornik, upućen u detalje ovog događaja.

U blizini se, kako dodaje naš izvor, nalazi nekoliko kamera koje su snimile osumnjičenog.

"Čim je policiji slučaj prijavljen, pristupilo se istrazi i potrazi za osumnjičenim. Preduzet je niz mjera i radnji s ciljem da on bude pronađen, ali to zasad nije urodilo plodom", pojašnjava naš izvor.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, navela je da je Policijskoj stanici Obilićevo 10. avgusta oko 10.45 prijavljena teška krađa, koju je počinio nepoznati izvršilac.

"O svemu je obaviješten okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a policijski službenici preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje u cilju identifikovanja izvršioca i rasvjetljavanja krivičnog djela", navela je Markanovićeva.

Inače, prema statistici, na području Policijske uprave Banjaluka u prvih šest mjeseci ove godine prijavljeno je 825 krivičnih djela protiv imovine, od čega je rasvijetljeno 65,1 odsto.

U tom periodu evidentirane su 253 teške krađe, što je manje za 29,3 odsto u odnosu na uporedni period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije