Hronika

Uzeo 20.000 evra za pribavljanje mađarskog državljanstva

Uzeo 20.000 evra za pribavljanje mađarskog državljanstva
Uzeo 20.000 evra za pribavljanje mađarskog državljanstva

DOBOJ - Policija iz Petrova dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju protiv lica čiji su inicijali M.M. sa područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da je od četiri lica uzeo 20.000 evra na ime navodnog pribavljanja mađarskog državljanstva, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Iz policije navode da je prijavljeni M.M, zajedno sa još dva lica, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, u toku 2014. i 2015. godine doveo u zabludu četiri lica sa područja opštine Petrovo i grada Doboja, obećavši da će im za iznos od po 5.000 evra omogućiti pravo na sticanje mađarskog državljanstva.

Oštećeni su novac uručili dvojici za sada nepoznatih lica, a po prethodno dobijenim upustvima od M.M, koji je određivao mjesto i vrijeme predaje novca.

Na navedeni način, M.M. je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 20.000 evra, za koliko je oštetio prevarene građane.

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Doboj preduzimaju mjere i radnje na pronalasku saizvršilaca navedenog krivičnog djela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije