Hronika

Vehabija Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo u Trnopolju

Vehabija Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo u Trnopolju
Vehabija Zikrija Krkić priznao dvostruko ubistvo u Trnopolju

Uhapšeni Zikrija Krkić, pripadnik vehabijskog pokreta iz Prijedora priznao je ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića.

Krkić je jedan od četiri lica, koja su uhapšena i osumnjičena za ovaj zločin. Istragom je utvrđeno da je upravo on izvršio ubistvo. Zikrija Krkić  predat je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci, piše RTRS.

Policija je kod njega pronašla predmete, koji ga nedvosmisleno povezuju s dvostrukim ubistvom! Kod Krkića su pronađene i čaure, koje će biti predmet vještačenja! Tri lica, koja su bila uhapšena, danas su puštena na slobodu, ali će i dalje biti pod istragom.  Policija kod ovih lica pronašla i oduzela četiri puške, bombe, pištolj i municiju koji su, kao dokazni materijal, takođe proslijeđeni na vještačenje.

Zikrija Krkić je u ponedjeljak pola časa prije ponoći u ugostiteljskom objektu u Trnopolju ubio dvojicu mještana , Muharema Balića i Almira Redžića, potvrđeno je u prijedorskom Centru javne bezbjednosti. On je priznao ubistvo i jedan je od četvorice uhapšenih. Dovodi se u vezu s vehabijskim pokretom. Da li su ostala trojica bili saučesnici, pokazaće istraga. Nezvanično saznajemo da su i ostala tri i lica - Bošnjaci. Porodica ubijenog Almira Redžića, tvrdi da je on nedavno imao sukob sa vehabijama.

"Oni su posumnjali na pogrešnog čovjeka, na njega(Almira). I od tada su ga imali na piku . Mimoišli su se autima, htjeli su da ga stjeraju s puta, ali je on to izbjegao. Da li je  bio sa tim vehabijama, da li se on s njima družio? Ja mislim da nije, ali nije se ni sa kim ni kačio," kaže Mirzeta Keštić, supruga ubijenog Almira Redžića.

"Čuli smo da je bio neki konflikt između te osobe i njega. A ta osoba je, navodno, vehabija, ali nisam sto posto siguran. Policija je odradila i radi svoj posao. Vrlo sam zadovoljan, ovim putem im se zahvaljujem, vidi se da rade na slučaju," rekao je Said Redžić, polubrat ubijenog Almira Redžića.

Porodica ubijenog Muharema Balića kaže da je on živio penzionerskim životom i nikome se nije zamjerio.

" Vjerujem policiji, želim da se što prije nađe ubica, da to prestane, da nema više tih takvih slučajeva., Belkisa Balić, kćerka ubijenog Muharema Balića.

Prijedor je mutlitenički grad i svaka neprovjerena informacija može štetiti odnosima unutar grada, poručio je gradonačelnik Marko Pavić. Apeluje na MUP i Tužilaštvo da ne podliježe uticajima,kako kaže, kvazipolitičara koji su, iznoseći neistinite činjenice uznemirili građane.

"Moja poruka je saučešće porodicama čiji su članovi stradali i osuda zločina koji je počinjen, podrška MUP-u i Tužilaštvu na njihovom radu i osuda svih političkih špekulacija koje su u ova dva tri dana iznesene", poručuje Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije