Hronika

Višečasovna drama u Kneževu: Ubo oca pa se zaključao u sobu

Višečasovna drama u Kneževu: Ubo oca pa se zaključao u sobu
Višečasovna drama u Kneževu: Ubo oca pa se zaključao u sobu

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Dvadesetjednogodišnjak iz Kneževa/Skender Vakufa izašao je danas popodne iz sobe u kojoj je satima bio zaključan, i to nakon što je svog oca isjekao nožem po ruci.

Ime tog mladića, kao i sela u kojem se događala ova nesvakidašnja drama, poznati su "Nezavisnim", ali ih ne navodimo budući da, kako nezvanično saznajemo, dvadesetjednogodišnjak ima psihičkih problema, s tim što nije liječen.

Štaviše, on je na svom Facebook profilu, u noći između četvrtka i petka, objavio nekoliko šokantnih fotografija. Na njima je obnažen do pojasa i na jednoj od njih drži nož, a na drugoj je prstima napravio oblik pištolja.

U sobu se, iz nepoznatih razloga, zaključao u četvrtak naveče, a jutros, kada je otac pokušao da uđe, on ga je posjekao nožem po ruci.

Iz policije nisu mogli da navedu detalje, osim što su potvrdili da su bili na mjestu događaja.

Prema riječima mještana, otac ovog mladića ima dva uboda na ruci i u petak ujutru mu je ukazivana pomoć u lokalnom Domu zdravlja, ali to u ovoj zdravstvenoj ustanovi nisu željeli da potvrde.

Ovaj događaj u Kneževu/Skender Vakufu u petak je izazvao dosta pažnje među mještanima. Neki od njih kažu da je taj mladić imao simptomatično ponašanje u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Koliko znam, on uopšte ranije nije pokazivao takvo ponašanje. U noći između četvrtka i petka se fotografisao s nožem i to postavio na Facebook. Vjerovatno je tim nožem i ubo oca", rekla nam je jedna mještanka, moleći nas da joj ne navodimo ime.

Prema njenim riječima, po saznanju šta se događa u selu gdje je mladić posjekao oca, pa se ponovo zaključao u sobu, sve lokalne nadležne institucije su se doslovno digle na noge.

"Za slučaj znaju svi, od policije do Službe hitne pomoći i Centra za socijalni rad", navodi naša sagovornica.

Nezvanično saznajemo da će ovaj mladić najvjerovatnije biti sproveden na psihijatrijsko liječenje.

Ranka Vuković, direktorica lokalnog Centra za socijalni rad, rekla je "Nezavisnim" da su upoznati s ovim problemom.

"Naš socijalni radnik upravo je na terenu. Inače, ovu porodicu ranije nismo imali u našim evidencijama", kazala je Vukovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije