Hronika

Volaš i "Sistem euroinvest" krivi za poresku utaju

Volaš i "Sistem euroinvest" krivi za poresku utaju
Volaš i "Sistem euroinvest" krivi za poresku utaju

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je krivim Draženka Volaša i pravno lice "Sistem euroinvest" Banjaluka za poresku utaju i Volaša osudio na zatvorsku kaznu od 10 mjeseci koja neće biti izvršena ako on u roku od tri godine, od dana pravosnažnosti presude, ne počini novo krivično djelo.

Iz Suda BiH saopšteno je da "Sistem euroinvest" novčano kažnjen u iznosu od 5.000 KM koju je dužan da plati u roku od šest mjeseci od dana pravosnažnosti presude.

Volaš, kao direktor i odgovorno lice u pravnom licu "Sistem euroinvest" i "Sistem euroinvest", kao pravno lice, proglašeni su krivim što su u namjeri izbjegavanja plaćanja PDV-a u 2010. i 2011. godini postupili suprotno odredbama Zakona o PDV-u i oštetili budžet BiH za 68.920 KM.

Od Volaša je oduzeta protivpravno pribavljena imovinska korist od 34.460 KM, koju je dužan platiti u roku od dvije godine.

Od "Sistem euroinvesta" oduzeta je protivpravno pribavljena imovinska korist od 34.460 KM, koju je dužan platitit u roku od dvije godine.

Volaš i "Sistem euroinvest" oslobođeni su naknade troškova krivičnog postupka koji padaju na teret budžetskih sredstava Suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije