Hronika

Vozač iz BiH vozio suprotnom stranom auto–puta, kažnjen zatvorom

Vozač iz BiH vozio suprotnom stranom auto–puta, kažnjen zatvorom
Foto: Fena | Vozač iz BiH vozio suprotnom stranom auto–puta, kažnjen zatvorom

ZAGREB – Vozač iz BiH (57) koji je pod uticajem alkohola vozio suprotnom stranom auto-puta kod Nove Kapele, udario u saobraćajne znakove i pobjegao, kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 evra te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

"Navedeni je presudom sudije proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 evra te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije u trajanju od 12 mjeseci", saopštili i su u srijedu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi.

Kako je ranije saopšteno iz policije, na sjevernoj kolovoznoj traci auto - puta A3, na području Opštine Nova Kapela dogodila se saobraćajna nesreća nakon koje je učesnik napustio mjesto događaja, no naknadno ga je zaustavio radnik  vučne službe do dolaska policije.

Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je upravljajući ličnim automobilom (na mjestu gdje je lijeva saobraćajna traka zatvorena za promet zbog radova) zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz saobraćajnih znakova.

Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila, prenosi Fena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije