Hronika

Vozio sa 3,45 promila alkohola u krvi

Vozio sa 3,45 promila alkohola u krvi
Vozio sa 3,45 promila alkohola u krvi

BANJALUKA - Patrola policije zaustavila je u utorak na regionalnom putu Srbac - Prnjavor vozača automobila lada samara, koji je imao čak 3,45 promila alkohola u krvi, potvrđeno je juče iz CJB Banjaluka.

Kako su naveli, riječ je o vozaču N.B, a koji je zaustavljen u vožnji u mjestu Sitneši, gdje je izvršeno alko-testiranje, čiji su rezultati zaprepastili policajce.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je uhapšen, a zatim priveden na triježnjenje Nebojša Bajić (53), koji se na ovaj način svrstao među rekordere kada je izmjerena količina alkohola u krvi u pitanju.

Da stvar bude frapantnija, zaustavljen je prijepodne, odnosno oko 10 časova, kada većina ljudi i vozača tek započinje svoj radni dan.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, pojasnila je kako na osnovu Zakona o prekršajima svako lice kod kojeg se utvrdi prisustvo alkohola u krvi veće od jednog promila mora biti privedeno na triježnjenje, što je učinjeno i u ovom slučaju.

Inače, prema medicinskom tumačenju, tolika, a posebno koncentracija viša od četiri promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog pritiska ili gušenja tokom povraćanja.

S toga se ovaj procenat smatra stanjem medicinske kome.

Treba reći i to da je alkohol jedan od najvećih uzročnika saobraćajnih nesreća u RS, a zvanični podaci pokazuju kako četvrtina vozača upravlja autom pod uticajem alkohola.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije